ANAF continuă transferurile abuzive ale adjunctului Biroului Vamal Constanța Sud, pentru a ține locul ocupat de un “pilos”

0
1110

Într-un articol publicat în luna ianuarie a acestui an, referitor la mutarea abuzivă a adjunctului Biroului Vamal Constanța Sud dintr-o parte în alta, pentru a-i ține locul ocupat în favoarea unei alte persoane agreată de conducere, iată că justiția și-a făcut treaba în acest caz și transferul nelegal a fost suspendat, apoi anulat. Însă cei de la ANAF insistă cu un nou transfer, la fel de ilegal.

Așa cum am arătat în articolul precedent, Radu Cornel, functionar public încadrat ca șef-adjunct Birou Vamal Gradul Il, la Biroul Vamal de Frontieră, Gradul I – Constanta-Sud Agigea, susține că numai anul trecut, începând din septembrie până în prezent, a fost trasnferat de 6 ori. Altfel spus, șefii lui l-au tot mutat, pentru a menține locul său de adjunct al Vămii Constanța Sud Agigea vacant și, implicit, un loc ”călduț” pentru un funcționar apropiat conducerii.

S-a făcut dreptate, dar ANAF – ”Batman, Batman”

Ulterior publicării articolului în cotidianul Focus Press, instanța a anulat ordinul șefului ANAF prin care s-a dispus mutarea nejustificată a lui Radu Cornel de cele 6 ori, urmând ca în baza suspendării, care se aplică în urma constatării neregulilor, să se solicite, mai departea, anularea ordinului. Nu a mai fost cazul, întrucât cei de la ANAF și-au anulat singur actul administrativ, declarat, oficial, nelegal, de către instanță.

Însă problema nu s-a terminat, întrucât ”unii” reprezentanți ANAF au decis o a 7-a mutare ilegală a adjunctului Biroului Vamal, printr-un ordin emis pe data de 31 decembrie 2020, valabil din data de 1 ianuarie 2021.

Ca și în dățile anterioare, acest ultim transfer s-a făcut în neconcordanță cu prevederile Codului Administrativ care prevede, la art. 508, alin 8: „Mutarea temporară pe o alta funcție publică vacantă sau temporar vacantă se dispune motivat, în interesul autorității sau instituției publice”.

Astfel, începând din luna ianuarie, funcționarul public cu funcția de adjunct al biroului vamal amintit, a fost mutat, din nou, motiv pentru care a fost formulată o nouă acțiune în instanță, pe contencios administrativ.

Extras din plângere

În contextul în care prin plângerea prealabilă, transmisă atât prin e-mail și prin fax, am precizat și dovedit că prin modificarea raporturilor mele de serviciu prin mutări temporare successive se urmărește menținera funcției publice de conducere de Șef Adjunct Birou Vamal de Frontieră Constanța Sud, care astfel este menținută nejustificat că temporar vacanță și implicit pentru a promova o altă pesoană în această funcție Pe de altă parte, arăt că prin ordinul contestat NU se dispune motivat mutarea mea temporară în interesul autorității sau instituției publice și de fapt se perpetuează prin abuz de autoritate o situație nelegală, care dealtfel a fost contestată și anterior de către instanța.

În contextul în care prin plângerea prealabilă, transmisă atât prin e-mail și prin fax, am precizat și dovedit că prin modificarea raporturilor mele de serviciu, prin mutări temporare successive, se urmărește menținera  funcției publice de conducere de Șef Adjunct Birou Vamal de Frontieră Constanța Sud, care astfel este menținută nejustificat că temporar vacanță și implicit pentru a promova o altă pesoană în această funcție. Pe de altă parte, arăt că prin ordinul contestat NU se dispune motivat mutarea mea temporară în interesul autorității sau instituției publice și, de fapt, se perpetuează prin abuz de autoritate o situație nelegală, care dealtfel a fost contestată și anterior de către instanță.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) uzează în mod abuziv de dispozițiile legale care reglementează mutarea funcționarului public doar pentru a menține în mod artificial că fiind vacant postul pe care sunt încadrat și în mod evident pentu că astfel să mențină pe postul meu o altă persoană care nici măcar nu este încadrat pe o funcție de conducere”, suține reclamantul Radu Cornel, în plângerea care face obiectul acestui dosar.

Astfel, în dosarul 252/118/2021, care a avut termen marți, 9 februarie, intsanța a dispus ca ANAF să depună actele care au stat la baza celei de-a 7-a mutări, precum și actele care să dovederească cine ocupă postul de la Agigea, care este ținut în mod artificial vacant temporar prin mutarile continue ale titularului Radu Cornel, după cum acesta declară.

Astfel, la următorul termen, repreentanții ANAF vor trebui să aibă depuse la dosar aceste înscrisuri doveditoare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.