ANAF ia la verificat banii făcuți pe internet! Adelina Pestrițu, despre viața de influencer: „În mediul online câștigi atât cât muncești”

0
333

ANAF ia la verificat banii făcuți pe internet. În atenția agenției fiscale au intrat cei care fac bani din youtube sau rețelele sociale fără a declara veniturile la stat. Astfel, influencerii celebri, urmăriți de zeci de mii de persoane, nu spun cât câștigă din această activitate, iar statul nu încasaseaza nimic.

Persoanele identificate şi verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video şi activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii.

DGAF va continua evaluările şi controalele pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce priveşte persoanele care realizează venituri din activităţi pe platformele online/ social media, şi va căuta permanent să îşi adapteze activitatea la noile provocări”, potrivit Direcţiei Antifraudă.

Unul dintre cei mai populari incluenceri din România, Adelina Pestrițu, spune că viața unui influencer nu este perfectă, așa cum poate părea pe rețelele de socializare.

Fosta prezentatoare de televiziune completează că a fi creator de conținut este o meserie ca oricare alta. Aceasta susține că nu-și permite să fie deprimată, chiar dacă are o zi grea, pentru că nu asta caută oamenii pe contul ei.

Totuși, unii intră pe profilul său doar să își verse ura și să îi caute defectele, atingând adesea subiectul banilor câștigați în urma campaniilor făcute de aceasta.

Cu telefonul merge până într-un punct. Încărcătoare, stabilizatoare. Lavaliere, să ne auzim bine când filmăm. Practic, aş putea să fac o mică televiziune cu toată aparatura pe care o am. (…)Poate să fie cineva lângă mine 24 de ore din 24 ca să vadă când îmi culc copilul cum editez poze, cum scriu pe story sau pregătesc materiale pentru următoarele campanii”, a declarat Adelina Pestrițu pentru sursa citată.

Oamenii atacă influencerii foarte des prin asta: că nu fac nimic, că viaţa lor e simplă, primesc multe lucruri gratis pentru care ei nu fac nimic. În online câștigi atât cât muncești”, a adăugat aceasta.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.