VIDEO. Tendințe în materie de machiaj, în sezonul rece

0
61

Constănțeanca Alina Drăghici-Căpinaru, make-up artist, formator și trainer, a răspuns întrebărilor noastre legate de machiaj, printre care cele legate de produse recomandate, nuanțe de culori și tendințe ale machiajului în sezonul rece, în cadrul unui interviu Focus Press. 

Mai mult sau mai puțin obișnuite cu aplicarea produselor cosmetice, noi, femeile, avem de respectat anumiți pași atunci când vrem să aplicăm un machiaj. Vremea rece de afară ne duce din start cu gândul la nuanțele reci, însă aplicarea unor farduri nu este tot. Ritualul dinaintea aplicării machiajului propriu-zis reprezintă cel mai important moment.

Alina Drăghici-Căpinaru ne-a prezentat un machiaj profesional recomandat pentru acest sezon, pe care îl putem realiza chiar singure, acasă.

Reporter: Care sunt tendințele în materie de machiaj în această perioadă a anului?

Alina DRĂGHICI-CĂPINARU: În această perioadă a anului, în materie de machiaj continuă să fie folosit eyelinerul graphic și/sau colorat, fie că este o linie simplă sau ceva mai artistic, chiar colorat.

Ochii fumurii vor fi și ei la modă în acest sezon, machiaj în culori neutre, realizat într-un mod subtil, dar revin în forță machiajele cu multă culoare, chiar intense. Cu siguranță, nu vom da greș nici cu glitterul în zilele actuale, acesta și-a recăpătat locul de onoare cu pași repezi și stă, din nou, la baza tendințelor din acest sezon.

La modă avem un ten strălucitor, cu un finisaj luminos, care lasă pielea să transpire. Tendința actuală este de a a face un machiaj al tenului care să ofere pielii un aspect hidratat și luminos. În ceea ce privește machiajul sprâncenelor, tendința este naturală, densitatea părului va conta mai mult decât definiția sprâncenei. Rujul va fi în nuanțe de nude, însă rujul intens al buzelor va fi la modă în acest sezon.

R.: Ce produse putem folosi pe parcursul sezonului rece?

A.D-C.: În sezonul rece recomand produsele hidratante și sub nicio formă să nu uităm de SPF, acesta nu trebuie să lipsească în niciun sezon. Pentru un ten luminos, recomand un fond de ten fluid, dar în special produsele adecvate tenului nostru.

R.: Ce nuanțe de culori predomină în această perioada?

A.D-C.: În ceea ce privește machiajul ochilor, predominante și în trend sunt nuanțele reci, precum albastru, verde, mov și burgundia,

În privința machiajului buzelor, putem opta pentru nuanțe de nude pe timpul zilei, dar și nuanțe mai îndrăznețe de roz și roșu, culoare care revine în forță, fiind din ce în ce mai apreciată.

R.: Ce nu este recomandat în materie de machiaj în acest sezon?

A.D-C.: Nu recomand folosirea unui fond de ten cu acoperire foarte mare sau cele foarte dense, decât dacă avem de acoperit anumite imperfecțiuni ale pielii. De asemenea, este de evitat iluminatorul în exces, dar și culorile electrice în machiajul ochilor.

R.: Cum alegem nuanța potrivită de fond de ten sau pudră?

A.D-C.: În trusa noastră întotdeauna trebuie să existe două nuanțe de fond de ten (una închisă și una deschisă), potrivite subtonului pielii noastre și, în funcție de sezon, vom jongla cu acestea.

Pentru a ne da seama ce subton de piele avem ne vom uita la venele de la încheietura mâinii noastre, dacă avem nuanța venelor spre albastru, atunci vom alege un fond de ten ce are în compoziție nuanța roz, iar dacă nuanță venelor noastre bate spre verde, atunci vom alege un fond de ten cu nuanțe de galben.

Pudra translucidă ne va scăpa de alegerea nuanței, iar fixarea va fi pe măsură așteptărilor.

R.: Cum ne putem păstra machiajul în zilele când plouă?

A.D-C.: Pentru a ne păstra machiajul intact în zilele ploioase recomand folosirea produselor waterproof, cât și folosirea unui fixator de machiaj, la final.

R.: Este recomandată folosirea zilnică a fondului de ten în timpul iernii?

A.D-C.: Da, atâta timp cât există un ritual de îngrijire a tenului, ce cuprinde demachierea tenului seara, cât și dimineața, cât și hidratarea acestuia, fondul de ten poate fi folosit zilnic, fără îndoială. 

A consemnat Andriana MAKRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.