Anchetă în cazul angajatului Auchan care a murit în incinta VIVO: suspiciuni şi acuzaţii

1
71412
Tânărul a fost găsit decedat în parcarea subterană. FOTO stiridiaspora.ro

Noi suspiciuni și noi acuzații ies la iveală în urma decesului angajatului magazinului Auchan din incinta VIVO Constanța. Asta pentru că se ridică semne de întrebare cu privire faptele care au precedat decesul tânărului de 31 de ani, găsit fără viață pe o balustradă din zona cărucioarelor de cumpărături.

Așa cum cazul a fost mediatizat în articolul ”Constanța: Angajat al Auchan, găsit decedat în parcarea subterană”, incident care a avut loc pe data de 12 martie a.c., reprezentanții unității nu s-au grăbit să trimită un comunicat în care să-și expună un punct de vedere, așa cum e firesc. Însă, potrivit unor surse, s-ar părea că bărbatul a ajuns la locul de muncă dis de dimineață, însă ar fi fost în stare de ebrietate, motiv pentru care superiorii săi l-ar fi trimis acasă, urmând a-i desface contractul de muncă pentru motive disciplinare. Alte surse, din rândul colegilor de muncă, susțin că tânărul nu era în nici un caz în stare de ebrietate și că motivele ar fi fost altele, de natură personală, însă a fost invocat acest lucru pentru a avea acoperire.

Ce spun specialiștii

Luând în considerare prima variantă, potrivit căreia angajatul ar fi venit băut la serviciu și mirosea a alcool, am întrebat specialiști în domeniul muncii, pentru a ne lămuri dacă, într-adevăr, așa se procedează în astfel de cazuri.

Dacă într-adevăr așa s-a întâmplat, în astfel de situații, angajatorul are obligația să verifice alcoolemia salariatului, de regulă prin măsurarea alcoolscopică cu aparatul etilotest, iar orice faptă disciplinară de această natură trebuie dovedită, nu doar afirmată. Faptul că salariatul se susține că doar mirosea a alcool, poate fi o susținere pur subiectivă în lipsa unor dovezi. Iar atâta timp cât moartea a survenit în timpul programului de lucru (pentru că încă exista un contract individual de muncă valabil – n.r.), ar putea conduce la ideea unui accident de muncă soldat cu deces. Întâmplându-se în timpul programului de lucru, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar putea fi cercetat ca fiind accident de muncă. Angajatorul, probabil ca să-I fie mai comod, a susținut că l-a trimis acasă pentru că mirosea a alcool. Câtă vreme nu există nicio dovadă în acest sens, afirmația este pur subiectivă”, a declarat, pentru Focus Press, avocatul Cătălin Niță, din Baroul București, specialist în Dreptul Muncii.

Și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au fost sesizați în legătură cu acest caz.

Reacții după mediatizarea cazului

Și, într-adevăr, în urma mediatizării articolelor privind decesul angajatului respectiv, nu au întârziat să apară comentariile colegilor sau apropiaților care, cu siguranță, știu mai multe despre cele întâmplate.

Persoana în cauză era șef de echipa pe raionul congelate și nu era în stare avansata de ebrietate. Ați spus asta ca să vă acoperiți cumva! Vi se cam rupe de angajați se pare. Mortul este de vină oricum…”, scrie un coleg, într-un comentariu.

”L-ați dat afara fix când a murit, coincidență”, scrie o altă persoană.

”..Într-o stare avansată de ebrietate… MINCIUNI!”, mai scrie un cititor, probabil apropiat al celui decedat.

Cu privire la acest caz, IPJ Constanța a descis o anchetă.

În cele ce urmează, vom reveni cu un punct de vedere oficial din partea ITM, cu privire la acest caz dramatic, dar și cu poziția oficială a Auchan, cărora le-am trimis o solicitare scrisă.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Exact nu cred ca se pote desface un contract de munca acum pe perioada asta dor dacă lucrătorul își da demisia !!! Și așa repede cum a auzit ca a murit la dat afara 😅😅😅

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.