Andrei Talpeş, director general Club Sportiv Municipal Constanța: “Vrem să acoperim toate planurile practicării sportului, de la performanță la sport de masă”

0
327
Andrei Talpes, sursa foto: Facebook

În ultima ședință ordinară, din anul 2021, a Consiliului Local al municipiului Constanța a fost aprobat și proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac privind înființarea Clubului Sportiv Municipal Constanța (CSMC). Această structură sportivă este o instituție de drept public cu personalitate juridică, organizată sub forma unui Club Sportiv Municipal, polisportiv, cu aproximativ 75 de secții.

În calitate de director general interimar, pe o perioadă de șase luni, a fost numit, prin hotărârea CLM, Andrei Talpeș, managerul general al Baschet Club Athletic Neptun Constanța și președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.

“La Clubul Sportiv Municipal Constanța urmează să punem în aplicare ceilalți pași. De asemenea, vom demara discuțiile cu structurile sportive locale, pentru alcătuirea secțiilor. Prin CSMC vrem să acoperim toate planurile practicării sportului, de la performanță la sport de masă. CSM Constanța este cred pasul următor natural pentru un oraș cu o tradiție istorica în sport. Este nevoie de o structură care sa asigure cadrul necesar în primul rand pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor. Avem experiență în acest sens, prin proiectele pe care le-am implementat de-a lungul anilor. Vrem sa extindem modelul pentru mai multe discipline sportive. Vom stabili în perioada următoare care vor fi acestea. Constanța este un oraș care de-a lungul anilor a dat nenumărați campioni care au reprezentat cu succes sportul românesc și este momentul să restabilim cursul firesc al lucrurilor și sa contribuim la creșterea unor viitoare generații de campioni”, a declarat acesta.

CSM Constanța ar putea, cel mai devreme, să debuteze în competițiile oficiale abia în sezonul 2022-2023. Până atunci noul club trebuie să urmeze anumiți pași: obținerii avizului de constituire, a înscrierii acestuia în Registrul Sportiv, pentru obținerea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) și a autorizației de funcționare în vederea afilierii la federațiile de profil.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.