Anularea Regulamentului Zonei Peninsulare: urmează depunerea la dosar a răspunsurilor la chestionarele privind studiul de impact

0
212

Cererea de anulare a Regulamentului privind accesul în Zona Peninsulară s-a aflat, din nou, pe ordinea de zi a Tribunalului Constanța. La această ultimă ședință, instanța a dispus amânarea cauzei pentru luna februarie 2023.

Este vorba de cauza intentată de persoane fizice și parohii aflate în această zonă a municipiului, care vor să desființeze definitiv hotărârea de Consiliu Local care stă la baza restricționării accesului auto în Peninsulă, asta după ce, în primăvara acestui an, același Regulament a fost suspendat definitiv.

Joi, 24 noiembrie, s-a judecat cererea de suspendare formulată de reclamanții – persoanele fizice, pe articolului 15 din Legea Contenciosului administrativ, suspendare care, dacă se admite, este valabilă până la soluționarea căii de atac. Prima cerere de suspendare a fost formulată pe art. 14 din Legea Contenciosului administrativ și dura numai până la soluționarea cererii de chemare în judecată, pe fond. Potrivit articolului 15, Regulamentul va fi suspendat până la finalizarea procesului la Curtea de Apel“, ne-a declarat Mirela Doicescu, avocatul reclamanților. 

Instanța a amânat pronunțarea pentru data de 29 noiembrie a.c., cu privire la această solicitare de suspendare.

Totodată, Tribunalul a amânat cauza până la data de 19 ianuarie 2023, urmând ca, între timp, Universitatea din Timișoara, cea care a întocmit studiul de impact, să trimită la instanță răspunsul primit la chestionarele din etapa transparenței decizionale.

Reamintim că Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost suspendat în primăvară, la Curtea de Apel, însă numai până la pronunțarea pe fond.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.