Criminalul din Medeea, condamnat pe viață: a înscenat moartea fiicei, a amenințat cu pistolul și a vrut să-și calce iubita cu mașina

0
7310
Foto arhivă

Dumitru Ionescu a fost condamnat pe viață în cazul crimei din Medeea, atunci când și-a ucis cumnata cu 42 de lovituri de cuțit. Decizia nu a fost definitivă, acum judecându-se apelul, următorul termen fiind stabilit pentru data de 18.01.2023. Însă, potrivit concubinei sale, individul este un om periculos, pe numele său existând mai multe plângeri.

Tragedia s-a produs la data de 19 septembrie 2021, în jurul orei 17.00, în cursul unui conflict spontan, într-o locuință din zona Medeea, acolo unde Dumitru Ionescu a ucis-o cu intenţie pe sora concubinei sale, de 32 de ani, pe care a înjunghiat-o în mod repetat cu un cuţit, în zonele toracelui, abdomenului şi membrelor, astfel încât i-a provocat nu mai puţin de 42 de plăgi tăiate-înţepate, leziuni ce au dus, în scurt timp, la moarte, prin acţiunea de extremă violenţă, agresorul dând dovadă de cruzime faţă de victimă.

Concubina lui Dumitru a sunat la 112, iar organele de poliţie din cadrul Secţiei 5 Constanța au ajuns la fața locului. Femeia a relatat că, în cursul unei dispute familiale cu concubinul său, acesta din urmă a devenit recalcitrant, astfel că a înjunghiat-o cu un cuţit în abdomen pe sora ei. În acest context, fiind găsit la locuinţă, inculpatul a fost imobilizat şi, după ce a explicat că se certase cu concubina şi cu sora acesteia, care doreau să-l evacueze din locuinţă, iar el a înjunghiat-o cu un cuţit de bucătărie pe sora concubinei sale, a fost condus la sediul Poliţiei, pentru cercetări. Aici și-a recunoscut faptele.

Mai exact, Dumitru Ionescu avea o relație de concubinaj de 14 ani cu sora victimei. Întrucât era foarte violent, la un moment dat cei doi chiar s-au despărțit, ulterior împăcându-se. Iar femeia a achiziționat o casă bătrânească în Constanța, inculpatul contribuind și el material.

Însă, concubina acestuia a precizat că a trăit în teroare cu el timp de 14 ani. La un moment dat, după o ceartă, a intrat în casă prin acoperiș. A fost amenințată cu pistolul, a vrut s-o calce cu mașina și chiar a înscenat moartea fiicei lui, apoi și-a înscenat propria răpire. „Amenințări, înjurături, violențe, își înscena tot felul de lucruri. Totul se făcea numai cu forța…“, a spus martora.

În toate aceste conflicte, sora femeii intervenea pentru ea și, la data crimei, chiar i-a spus surorii ei fie să-l dea afară din casă, fie să plece ea, cu fata, și să vândă casa, iar noul proprietar să-l evacueze. Atunci, Dumitru s-a enervat, a luat un cuțit de bucătărie și i-a aplicate 42 de lovituri.

În instanță, femeia a precizat că se despărțise de el de câteva luni, însă el nu accepta asta și tot venea la domiciliu și o trăgea la răspundere, întrebând-o pe unde umblă.

Ce? Tu nu ai stăpân, faci ce vrei tu fără să ceri voie?“, îi spunea acesta.

Inculpatul are vârsta de 41 ani, nu are antecedente penale, are o ocupaţie stabilă, iar în cursul urmăririi penale a avut o atitudine cooperantă, recunoscând şi regretând uciderea victimei. Antecedenţa în agresiunea victimei, cât şi violenţa extremă a loviturilor impun de departe o pedeapsă orientată către maximul prevăzut de lege, instanţa apreciind că pedeapsa detenţiunii pe viaţă răspunde pe deplin exigenţelor cauzei. Tribunalul nu sesizează atenuante favorabile inculpatului, în condiţiile în care, în urma necropsiei, potrivit raportului de autopsie medico-legală, a rezultat că moartea victimei a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, consecinţa multiplelor plăgi înţepate-tăiate perforante toraco-abdominale, cu afectare viscerală multiplă şi hemoragie secundară. Leziunile traumatice au putut fi produse prin lovire cu corp dur cu vârf şi muchie ascuţită (posibil cuţit sau similar), pot data imediat înainte de deces, iar cele de la nivel toraco-abdominal sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu mecanismul de producere a morţii. Medicul legist a precizat că leziunile traumatice de la nivelul antebraţelor şi mâinilor au caracterul leziunilor produse prin autoapărare. Ca modalitate de executare care se impune, în condiţiile în care inculpatul a dat dovadă de o violenţă extremă, lovind victima până aceasta a decedat, executarea pedepsei în regim de detenţie se impune cu prisosinţă“, potrivit instanței.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.