Municipalitatea a înaintat un nou termen: în luna aprilie va fi funcțional Spitalul Modular

0
302
Foto cu rol ilustrativ

În curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Primăria intenționează să amplaseze mai multe containere cu funcțiunea de spital modular pentru consolidarea capacității unitatii medicale, în contextul COVID-19. A trecut un an de când Vergil Chițac a semnat contractul  de finanțare și promitea că acesta va fi deschis până la sfârșitul anului 2022.

Promisiunea nu va fi respectată deoarece, conform reprezentanților Municipalității, contractul pentru elaborarea Studiului de fezabilitate a fost reziliat, fiind reluată procedura de licitație. Spitalul va costa10 milioane de euro, în loc de 3 milioane, cum a fost anunțat inițial. Diferența de 7 milioane de euro va fi suportată din bugetul local.

Primăria Constanța promite acum că proiectul va fi finalizat în luna aprilie a.c. și va avea 100 de paturi pentru spitalizare de zi.

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 24 noiembrie a.c., Doru Iordache, consilierul personal al primarului municipiului Constanța, a explicat de ce acesta a suferit modificări.

„Spitalul Modular se află în achiziție. În decembrie 2021, am plecat cu acest proiect, de 3 milioane de euro, cu 42 de paturi de zi și zece de ATI, CT și RMN. El a fost regândit, s-a încercat să se facă un studiu de fezabilitate, firma nu l-a terminat în termen, a fost reziliat contractul și s-a reluat procedura. A fost modificată structura lui, va costa 10 milioane de euro, 7 din bugetul local, va fi tot în curtea Spitalului de Boli Infecțioase. O firma a câștigat licitația pentru proiectare și execuție, în decembrie vom semna contractul. În patru luni de la semnarea contractului, spitalul trebuie să fie gata, conform termenelor din licitație. Prin urmare va fi funcțional în aprilie“, a declarat Doru Iordache, consilierul personal al primarului Vergil Chiţac.

În luna septembrie a.c., Primăria Municipiului Constanța a lansat o licitația publică privind atribuirea unui contract de prestări servicii pentru „Proiectare (PT+DTAC+DDE), execuție lucrări, furnizare aparatură medicală și dotări pentru Creare spital modular pentru consolidarea capacitații medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19“.

Obiectul proiectului îl constituie construirea unui corp de clădire temporar, din elemente prefabricate (containere cu structură din profile metalice prevăzute cu canale de drenare și pereți de închidere de tip panouri sandwich), cu funcțiunea de spital modular pentru pacienții COVID-19, administrat de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, conform cerințelor din Caietul de sarcini.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.