Municipalitatea a lansat licitația pentru spitalul modular COVID: suma alocată este de peste 41 milioane de lei

0
152

După lungi așteptări, Primăria municipiului Constanța a lansat o licitația publică privind atribuirea unui contract de prestări servicii pentru „Proiectare (PT+DTAC+DDE), execuție lucrări, furnizare aparatură medicală și dotări pentru Creare spital modular pentru consolidarea capacitații medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”.

Într-un material anterior, Focus Press prezenta faptul că documentația privind obiectivul de investiții se află în curs de avizare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) în vederea publicării pe SICAP (platforma de achiziţii publice), ceea ce ulterior s-a materializat.

Obiectul proiectului îl constituie construirea unui corp de clădire temporar, din elemente prefabricate (containere cu structură din profile metalice prevăzute cu canale de drenare și pereți de închidere de tip panouri sandwich), cu funcțiunea de spital modular pentru pacienții COVID-19 administrat de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, conform cerințelor din caietul de sarcini nr. 161184/02.08.2022. Realizarea acestui obiectiv vizează crearea unui sistem eficient și complex de servicii medicale și conexe, care să răspundă nevoilor pacienților unității medicale într-o unitate medicală performantă.

Valoarea estimată fără TVA este de 41.443.791,02 de lei, adică 8.450.580,47 euro.

Realizarea investiției „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19″, va conduce la îmbunătățirea infrastructurii spitalului prin reorganizarea serviciilor medicale într-o noua clădire, conformă standardelor actuale de calitate, îndeplinirea condițiilor privind organizarea și funcționarea spitalului, îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală de specialitate, creșterea siguranței pacienților, a calității actului medical și accesului la servicii medicale de specialitate; asigurarea accesului la servicii de diagnostic și tratament prin laborator pentru determinări specifice, dotarea cu echipamente performante, accesibile atât pacienților spitalizați cât și celor din ambulatoriu; suplimentarea numărului de paturi disponibile cu fluide medicale pentru pacienții infectați, reducerea complicațiilor, a mortalității și creșterea gradului de satisfacție al pacienților, îmbunătățirea condițiilor de muncă și de siguranță pentru personalul medical.

Unitatea medicală modulară va fi amplasată în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, pe Bulevardul Ferdinand numărul 100, în spatele unității sanitare, în locul unde au fost tăiați mai mulți copaci. Inițial, pe acel teren Primăria Constanța anunțase că dorește să construiască Spitalul Municipal Policlinic, însă municipalitatea s-a răzgândit și îl va construi pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Terenul studiat are forma poligonală. Pe amplasament nu sunt construite in acest moment alte clădiri, terenul având funcțiunea de curți construcții. Din punct de vedere al vecinătăţilor, terenul deservește incinta spitalului și este înconjurat de clădiri cu funcţiuni medicale şi anexele acestora, fiind parțial împrejmuit cu gard metalic şi de beton, cu acces controlat, liber doar pentru personalul şi pacienții unităţii sanitare.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.