Anunţ al Ministerului Tineretului şi Sportului: stadioanele vor rămâne închise pentru public

0
1903

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunțat că stadioanele vor rămâne închise pentru public. Decizia vine în urma numărului din ce în ce mai mare de cazuri al infectărilor cu COVID-19.

Sportul are nevoie de spectatori, dar stadioanele vor rămâne închise pentru public câtă vreme există un pericol major pentru siguranța oamenilor. Suntem fermi în această privință. Nu putem să ne jucăm cu sănătatea publică”, a scris ministrul Ionuț Stroe pe pagina sa de Facebook.

Într-un “clasament” al infectărilor cu COVID-19  România ocupă locul 46. Anglia, care ocupă locul 10 (https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries) se pregătește să reprimească suporterii pe stadioane

“Vom alege anumite evenimente sportive ca și cazuri pilot. Vom începe din luna august să readucem fanii pe stadioane, iar în octombrie ne dorim să redeschidem toate stadioanele”, a declarat prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson.

Un meci amical de cricket, Campionatul Mondial de Snooker și o cursă de cai, Glorious Goodwood , sunt cele trei evenimente sportive care vor folosi ca și teste pilot pentru readucerea spectatorilor în tribune.

Și nu discutăm despre evenimente mici. Din contra. Spre exemplu doar la cursa de cai Glorious Goodwood sunt așteptați 5000 de fani.

În Franța, locul 19 în clasamentul de mai sus, meciul amical dintre PSG și Le Harve s-a disputat deja cu spectatori în tribune. Au fost aproximativ 5000 de oameni pe Stade Oceane, respectând măsurile sanitare şi de distanţare.

Pandemia de coronavirus a scos la iveală și mai multe dintre hibele sportului românesc. În afară de infrastructura care nu există și de slaba finanțare, marea problemă a sportului nostru este faptul că are în conducere oameni fără viziune și care nu au curajul de a-și asuma decizii care să readucă strălucirea de altădată.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.