Apel către instituții să intervină în Valea Seacă: dereaua e plină ochi, casele sunt în pericol să fie inundate

0
2654

Locuitorii din ”Valea Seacă” solicită, disperați, ajutor din partea autorităților. Asta pentru că, în urma volumului mare de precipitații de luni dimineață, majoritatea gospodăriilor riscă să fie inundate.

Nu este pentru prima dată când locuitorii acestei zone se confruntă cu astfel de situații. De mai mulți ani se roagă de cei de la Apele Române, precum și de celelalte instituții cu atribuții în acest sens, să regândească, cumva, modul de preluare a apelor pluviale, să desfunde dereaua înfundată, pentru a elimina riscurile din această zonă inundabilă.

Dacă mai plouă puțin, se inundă toată Valea Seacă. Apa mai are puțin și îmi intră în curte, apoi în casă. Suntem Disperați. Cei de la ISU nu răspund la telefon. De ani de zile există solicitări și nu le bagă nimeni în seamă”, susține un locuitor din zonă.

De reținut că este prima ploaie mai însemnată cantitativ din ultima perioadă, iar dacă nu se va înființa un sistem de preluare a apelor pluviale, oamenii sunt deciși să se adreseze forurilor superioare.

”Au trecut alegerile locale, acum nu mai interesează pe nimeni ce se întâmplă aici. Trebuie să așteptăm încă patru ani ca să ne bage și pe noi cineva în seamă?”, ne-a transmis un alt localnic din Valea Seacă.

În cele din urmă au intervenit reprezentanții ISU Dobrogea. Potrivit reprezentanților instituției, la Valu lui Traian au fost inundate 15 strazi, 5 case și o magazie, iar un copac a fost doborât de viitură. În acest context au intervenit 12 subofițeri, 1 ofiter și o autospecială de stingere și una de primă intervenţie, 1 microbuz și 4 motopompe.

De precizat că mai multe localități din județ au fost lovite de grindină, luni dimineață, iar oamenii au asistat neputincioși cum aceasta a făcut ravagii prin gospodării. ANM a emis pentru intervalul orar 7:00 – 9:00 o avertizare ”Cod Portocaliu” de precipitații abundente cu risc de inundații.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.