Aplicație gratuită pentru pontaj online creată de o firmă din Constanța

0
213

Digitalizarea este un subiect de interes pentru orice firmă care dorește să evolueze. Eficientizarea proceselor de muncă ar trebui să reprezinte o prioritate atât pentru operatorii economici privați, cât și pentru instituțiile de Stat.

România este pe penultimul loc la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește digitalizarea conform indicelui DESI.

Una dintre cele mai mari probleme care afectează toți operatorii economici din România este birocrația. O firmă din Constanța și-a propus să lupte cu aceasta și să dezvolte o aplicație online pentru pontajul angajaților care poate fi utilizată gratuit de toate firmele românești.  

Aplicația la care facem referire se numește Foaie de Pontaj și a fost dezvoltată de Royalsoft, o firmă de web development si marketing online din Constanța. Aceasta a fost gândită ca un răspuns eficient la obligativitatea firmelor de a ține evidența programului de muncă pentru angajați conform articolului 119 din Codul Muncii.

Pe lângă interfața foarte prietenoasă cu utilizatorul, aplicația este un real ajutor pentru cei care doresc să țină într-un mod simplu o evidență clară a programului de muncă al angajaților.

Cum te ajută aplicația?

Aplicația este ușor de utilizat, înregistrarea unui cont se poate face utilizând o adresă de email. După ce se înregistrează un cont pe platformă, urmează adăugarea datelor companiei și introducerea angajaților și programul de muncă pentru fiecare. Se poate seta de la început programul manual sau cel automat.  

Partea bună este că acoperă marea majoritate a programelor de muncă (programul clasic de 8 ore, programul inegal și cel de lucru în ture 12/24,12/48) și poți folosi pontajul automat ca să economisești timp. Dacă ai mai multe companii la care trebuie să adaugi pontajul, poți face acest lucru adăugând mai multe companii în cont.

Un alt avantaj este faptul că, fiind o aplicație web, nu trebuie să instalezi nici un program. De asemenea, poți scoate rapoarte care să te ajute în gestionarea eficientă a angajaților și ai posibilitatea de a le printa ulterior, în cazul în care ai nevoie de datele din pontaj în format fizic pentru un control de la ITM, de exemplu.

Folosind legenda cu evenimente din aplicație poți introduce în pontaj toate evenimentele speciale inclusiv telemunca. În plus, algoritmul precis al aplicației te ajută să calculezi orele suplimentare conform legii.

Ce spun inițiatorii proiectului?

Aplicația a fost concepută inițial pentru a eficientiza procesul de pontaj pentru angajații Royalsoft. Pe lângă realizarea de magazine online și site-uri de prezentare pentru afacerile din România, firma Royalsoft are experiență vastă în dezvoltarea de aplicații web menite să aducă un plus de organizare în activitatea de zi cu zi a companiilor.

Am discutat cu inițiatorii proiectului și am aflat că softul de pontaj a fost îmbunătățit constant până la forma curentă și este utilizat în prezent de aproape 4000 de firme.

În concluzie, ne bucură faptul că există asemenea inițiative dezvoltate de firme constănțene, mai ales în contextul digitalizării companiilor. O soluție care să elimine birocrația și documentele în format fizic reprezintă un pas înainte pentru evoluția României.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.