Aproximativ 390.000 de lei, alocați de municipalitate pentru studiile în vederea reconstrucției integrale a iluminatului de public

1
257

La ultima rectificare a bugetului municipiului Constanța, a fost alocată, printre altele, suma de 389.000 de lei pentru reconstrucția integrală a sistemului de iluminat public din municipiu. Este vorba despre poziția 53, nou creată, „Reconstrucția integrală a sistemului de iluminat public, pe anumite bulevarde, străzi și parcuri ale municipiului Constanța (studii topografice și studii geotehnice)”.

În ședința ordinară a Consiliului Local Constanța din 29 noiembrie 2022 a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Constanța.

Primăria Constanța a lansat, recent, achiziţia pentru servicii de elaborare studii topografice a obiectivului de investiții „Reconstrucția integrală a sistemului de iluminat public pe anumite bulevarde, străzi și parcuri ale municipiului Constanța“, în valoare de 247.747,50 lei, fără TVA, adică 294.819,53 lei, cu TVA (59.864,87 euro). Este vorba de 14 străzi și unsprezece parcuri din municipiul Constanța.

Context:

Primăria Constanța a publicat, la începutul lunii octombrie a.c., spre consultare publică, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiul Constanța. Municipalitatea intenționează să concesioneze, pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire, serviciul de iluminat public din Constanța. Suma estimată ar fi de aproximativ 29 milioane de lei (28.974.670,41 lei), conform studiului comandat de Primăria Constanța.

În privința gestiunii serviciului de iluminat de către Primăria Constanța, costurile ar ajunge la peste 36 de milioane de lei pentru perioada de cinci ani. „Trebuie avut în vedere că estimarea realizată anterior pornește de la valori fixe în cei cinci ani de analiză fără a lua în calcul indicele de inflație prognozat sau eventuale creșteri salariale. În situația în care se aplică indicele de inflație asupra costurilor operaționale se estimează o valoare de 36.256.120 de lei la cinci ani cu o valoare medie anuală de 7.251.224 lei/an”, scrie în document.

Petruț IACOB

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. sa mai studieze, mai nepriceputilor? Pe timpuri exista directorul și inginerul șef. Acum, șapte adjuncți și zece consilieri. Secretare, fără număr. Sii toți tufa de Veneția!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.