O firmă din București, controlată de un offshore din Cipru, interesată de achiziția privind întreținerea iluminatului public din Constanța, în valoare de peste 2,3 milioane de euro

0
1390
FOTO: Primăria Constanţa

Două firme sunt interesate de achiziția privind întreținerea sistemului de iluminat public din Constanța, în valoare de peste 2,3 milioane de euro. Una dintre ele este o societate din București, care are ca acționar majoritar un offshore din Cipru. Cealaltă firmă interesată de achiziție este Luxten Lighting Company, cea care a obținut contractul în valoare de aproape 600.000 de euro, pentru iluminatul festiv din acest an, alături de RC Energo Install SRL, și nu numai.

Flash Lighting Services SA are sediul în Sectorul 6 din București și a fost înființată în anul 2001. Firma se ocupă cu „lucrări de instalații electrice“. Administratorul firmei este Sandu Bogdan Gabriel, care apare ca asociat cu 24% din acțiuni, alături de Sandu Crina Simona, cu 16%. 60% din acestea revin firmei din Cipru, Frozaria LTD. Beneficiari sunt: Mihai Pavel, Dorin Savu, Tudor Totu, Dan Ovidiu Vătăjelu, Ștefan Radu Zara și polonezul Tomasz Seweryn Plociennik. În anul 2021, firma din București a avut o cifră de afaceri de 96.148.963 de lei, un profit net de 9.060.027 de lei și 141 de angajați, potrivit listafirme.ro.

Detalii despre offshore-ul din Cipru

Frozaria Limited a fost înființată în anul 2016, potrivit opencorporates.com. Iată care este conducerea acesteia: Abacus Secretarial Limited, secretar; Ruigang Jiang, director; Αθηνα Ισαβελλα Γεωργιου, director și Παυλινα Γιαννακου, director.

Firma din București a obținut contracte în valoare totală de peste 380 de milioane de lei  

Botoșani, Brașov, Aiud, Pitești, Făgăraș, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Săcele, Topoloveni, Tulcea, Satu Mare, Alba Iulia, Hațeg, Vaslui sunt doar câteva din orașele care au încheiat contracte cu Flash Lighting Services SA, în anul 2022. Firma din București a obținut contracte în valoare totală de 381.871.301 de lei, potrivit platformei de achiziții publice.

Detalii despre Luxten Lighting Company SA

Luxten Lighting Company SA este o firmă cu sediul în București. În anul 2021, a avut o cifră de afaceri de 62.048.623 de lei, un profit net de 7.682.083 de lei și 194 de angajați (număr mediu). Obiectul de activitate este „lucrări de instalații electrice“. Administratori sunt Nicolae Claudiu Rădulescu, Elena Angela Vlad și Vlad Andrei Rădulescu. Cei trei sunt și asociați.

Context

Primăria Constanța va achiziționa lucrări de reparații, în vederea menținerii, inclusiv întreținerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanța. Valoarea estimată este de 9.477.117,75 lei, fără TVA, adică 11.277.770,12 lei, cu TVA (2.305.796,65 euro). Municipalitatea precizează că actualul sistem de iluminat public necesită lucrări de reparații, din cauza uzurii, vandalismului și a accidentelor. Totodată, se vor utiliza aparate de iluminat echivalente, în vederea lucrărilor.

„Elementele componente ale sistemului de iluminat public actual ce aparțin iluminatului stradal rutier și iluminatului stradal pietonal necesită lucrări de reparații datorită uzurii, vandalismului și accidentelor, prin operațiuni de menținere, inclusiv întreținere. Având în vedere că prezentul contract de lucrări are ca obiect lucrări de reparații necesare menținerii, inclusiv întreținerii sistemului de iluminat public existent, pentru un aspect unitar, se vor utiliza aparate de iluminat echivalente. Pentru ceilalți consumatori, componentele constau în cablu de alimentare și siguranțe.“

Petruț IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.