Firmă de 15 miliarde de euro, scoasă cu forcepsul din Portul Constanța, după ce i-a expirat contractul și a refuzat să evacueze zona

2
18330

Societatea care deține stâlpul de telecomunicații din incinta Portului Constanța, pe care sunt montate echipamente de telecomunicații, urmează a fi evacuată. Judecătorii s-au pronunțat definitiv cu privire la cererea de evacuare înaintată de conducerea CNAPMC.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC) s-a judecat în instanță cu societatea Vantage Towers, firma care administrează cele 2.300 de turnuri de comunicaţii ale Vodafone din România.

CNAPMC a solicitat evacuarea firmei din spațiul de 38 metri pătrați, situat pe terasa clădirii administrative „Rădăcină Mol 1 Sud“. Potrivit reprezentanților Portului, acest spațiu a făcut obiectul unui contract de închiriere încheiat pe data de 12.01.2016 și este ocupat de echipamente de telecomunicații, stație de bază –  proprietatea Vodafone România SA.

Contractul între cele două entități a expirat în 2021, iar CNAPMC a notificat societatea în cauză, de mai multe ori, să elibereze spațiul, însă fără vreo reacție din partea acesteia. Din acest motiv, s-a ajuns în instanță. Așa se face că Judecătoria Constanța – instanța de fond – a admis acțiunea în primăvara acestui an, în aprilie. Mai exact, judecătorii au dispus evacuarea celor de la Vantage Towers. Această hotărâre a fost atacată, mai departe, la Curtea de Apel.

Apelul s-a judecat luna aceasta, iar luni, 28 noiembrie a.c., a venit și soluția finală: „Respinge ca neîntemeiat apelul formulat de apelantul Vantage Towers SRL, împotriva sentinței civile nr. 4.028/13.04.2022, pronunțată de Judecătoria Constanţa. Definitivă. Pronunţată astăzi, 28.11.2022“, se arată în încheierea de ședință.

Firma evacuată din port valorează 15 miliarde de euro

Potrivit zf.ro, celor de la Vantage li s-a propus o ofertă de preluare din partea unor fonduri de investiţii. Compania este evaluată la 15 miliarde de euro, iar turnurile din România pe care le deține au fost evaluate, anterior, la peste 400 milioane de euro.

Mai multe fonduri globale specializate în dezvoltarea de infrastructuri de comunicaţii au abordat grupul britanic Vodafone cu o propunere de a realiza o investiţie de miliarde de dolari în compania Vantage Towers, firmă către care Vodafone a transferat reţeaua sa de turnuri de comunicaţii din Europa, inclusiv din România.

Propunerea vizează preluarea pachetului majoritar de acţiuni din cadrul Vantage Towers, iar ofertele nesolicitate primite de Vodafone au venit de la mai mulţi ofertanţi, printre care se numără firmele de investiţii Brookfield şi Global Infrastructure Partners.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

  1. Nu știu câte firme din toată lumea știi tu care ar valora 15 miliarde euro
    Sau poate ca pentru tine e același lucru: miliarde/milioane
    Sau poate ca asta e focus-mocus:)

    • Nu’s cat o valora in realitate firma asta, insa, fraza asta “Toate turnurile de telecomunicatii Vodafone din lume” sne spune ca ,, “cam” valoreaza ceva.. Sau dupa tine, ar fi vorba de ceva maruntisi de benzina? retorica..Nu ca ar fi ceva de capul celor de la foscus..dar.. “TOATE” asta spune mult..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.