Aproximativ 900 de elevi înscriși la sesiunea august – septembrie a Bacalaureatului 2020 nu au promovat examentul

0
247

În județul Constanța, la sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat 2020 au fost înscriși 1584 de elevi. Din păcate, doar 395 dintre ei au promovat.

Ieri au fost publicate rezultatele (înainte de contestații) pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2020. Din păcate, doar 395 dintre cei 1584 de elevi înscriși în județul Constanța au promovat examenul. Aproximativ 300 dintre ei nu s-au prezentat la probe, iar doi au fost eliminați: unul de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ Mangalia și altul de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). Restul de aproximativ 900 de elevi nu au reușit să obțină media minimă de promovare a examenului de Bacalaureat, adică 6, sau note minime de 5 pentru fiecare probă susținută.

Dintre totalul candidaților promovați din Constanța, 281 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 114 provin din promoţiile anterioare.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate în centrele de examen şi pe pagina web bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor – RGPD.

Cea mai mare medie din Constanța, obținută de un elev de la „Decebal“

La această sesiune de Bacalaureat, cea mai mare medie din județul Constanța a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic „Decebal“, specializarea Filologie: 9,46. Următoarea medie este de 8,36, obținută de un elev de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, specializarea Științe ale Naturii, iar cea de-a treia – 8,21 – a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia, specializarea Matematică – Informatică.

Au fost obținute doar patru medii peste 8 de către elevii constănțeni (la Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ Cernavodă, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța, Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“ Constanța și la „Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ Constanța), în rest a plouat cu medii de 7 și 6.

La Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Constanța s-au înscris șase elevi la sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat 2020, doi au reușit să promoveze cu medii de 7 și 6, doi au fost respinși, iar doi nu s-au prezentat.

La Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța, doi elevi au reușit cu medii de 7 și trei au fost respinși.

La Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța au promovat 19 elevi la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalareat 2020, 40 nu au obținut media minimă, iar opt nu s-au prezentat la probe.

La Liceul de Marină Constanța, s-au înscris 73 de elevi, au reușit 13, 14 nu s-au prezentat la examene, iar restul nu au promovat.

Contestațiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot ieri, în intervalul orar 14. 00 – 20.00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie a.c.

O singură medie de 10 în toată țara

La sesiunea august – septembrie a examenului de Bacalaureat 2020 s-a obținut o singură medie de 10, de către un elev al Colegiului Național „Mihai Eminescu“ Oradea – o premieră pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. În rest, doar 16 medii peste 9.

În toată țara, au fost înscriși 42.747 de elevi, 170 au fost eliminați din examen, iar 10.858 au obținut cel puțin media minimă de 6.

Conform Ministerului Educației și Cercetării, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creștere față de sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%). Dar acest procent este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, nu din totalul celor înscriși.

Județele cu rate de promovare de peste 35%: Caraș-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna  (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%). Rata de reușită pentru candidații din Capitală este de 34,2%. Rezultate scăzute (sub 25%) s-au înregistrat în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.