Arhiepiscopia Tomisului va face totuși slujbe de Sf. Andrei în toate bisericile

1
1955
Lacul Tăbăcărie și Biserica Sf. Mina. FOTO Cătălin SCHIPOR

După ce IPS Teodosie a semnat un document intern prin care se cerea tuturor celor din subordine să fie prezenți la hramul Mănăstirii Peșterea Sf. Ap. Andrei, în care se specifică faptul că restul bisericilor rămân deschise doar pentru rugăciuni, acum, Arhiepiscopia Tomisului iese cu „lămuriri“.

Reamintim că potrivit documentului „ (…) toți preoții din Eparhia Tomisului, personal clerical și monahal, sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea peștera Sfântului Andrei din Localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală“.

În urma acestei scăpări, Arhiepiscopia Tomisului a făcut precizări că va face totuși slujbe și în celelalte biserici.

„Urmare a apariției în presă a unui document intern insuficient formulat, Arhiepiscopia Tomisului precizează că în ziua cinstirii Sf. Andrei, Sf. Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei. Regretăm faptul că s-a putut înțelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Asta Teodosie este de o nesimțire ieșită din comun. Sfidează tot ce este normal și de bun simt. Autoritățile sunt mai mult decât praf sunt varza. Pun botul la toate vrăjelile acestui turnător al securității și prefăcut al ordoxiei. Un gunoi religios, un moldovean care sa ajuns și crede catoti sunt prosti iar el este deștept. Un jeg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.