Asfaltarea străzilor din orașul Cernavodă continuă: proiectul prevede și piste de biciclete

1
583

În orașul Cernavodă se lucrează la foc continuu în ceea ce privește asfaltarea străzilor, iar prin programul „Lucrări de întreținere străzi și parcări prin turnare covor mixtură asfaltică pe anul 2020”, au fost asfaltate un număr mare de străzi, iar lucrările continuă.

Astfel, în cursul săptămânilor trecute au fost asfaltate:

-pe data de 30 iulie a.c. au fost asfaltate str. Răzoarelor, Fundătura Răzoarelor și Ghioceilor;

-pe data de 31 iulie 2020 a fost asfaltată strada Ioachim Ionașcu;

– în perioada 03-04 august a.c.  au fost efectuate lucrări pe străzile Câmpului, Fdt. Independenței, Brândușelor, Fdt. Viorelelor, Mărășești și Călugăreni;

– pe 6 august a.c. au fost asfaltate alte două străzi, Viorelelor și Miron Costin.


Totodată, au fost efectuate lucrările de investiții pe strada Medgidiei, ce sunt aferente obiectivului de investiții „Lucrări de reabilitare și modernizare drum județean 223C și prelungirea acestuia în orașul Cernavodă, județul Constanța”

Obiectivul include trei din cele mai importante și circulate străzi din orașul Cernavoda, respectiv strada Medgidiei, strada Canalului și drumul de centură.

Prima stradă pe care au fost demarate lucrările de reabilitare și modernizare este strada Medgidiei și acestea presupun înlocuirea bordurilor degradate, frezarea straturilor existente de asfalt, executarea reparațiilor necesare și turnarea celor două straturi de asfalt – stratul de bază și stratul de uzură.

Tot pe strada Medgidiei se va amenaja o pistă de biciclete, cu două sensuri de circulație. Pentru îmbunătățirea siguranței pe aceste străzi s-au prevăzut elemente de semnalizare rutieră constând în marcaje longitudinale și montare de indicatoare de reglementare a priorității la intersecții le cu drumurile laterale.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Pe Eminescu a aparut deja o groapa, nici nu s-a uscat bine asfaltul.
    Cum o vedem noi, nu o vad si cei care au facut lucrarea ?
    Zilele astea s-a “rezolvat” (cat ai bate din palme) intersectia Eminescu/ Unirii dar parcarea la 3 m, care s-a lasat, a trecut neobservata.
    Nu a mai fost o galeata de material de pus in groapa si pe denivelarea care “fura” un loc de parcare, si asa deficitara.
    Nu le-or fi placand unora locatarii strazii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.