Ce mai mâncăm la terasele de pe litoralul românesc? Horia Constantinescu: „Am depistat restaurante care aveau carne congelată de anul trecut”

0
2644

Horia Constantinescu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că, din păcate, unii agenţi economici nu au înţeles nimic după controalele de anul trecut. Aşa se face că încă sunt descoperite localuri unde urma să fie comercializată carne congelată, rămasă de anul trecut pe stoc. În ceea ce priveşte verificările cu predilecţie în Eforie, Horia Constantinescu a explicat că este firesc aşa, având în vedere că aici există o suprafaţă mare de faleză, cu o concentrare mare de terase, tonete, buticuri.

Iată o parte din declaraţii:

„Este al treilea an sau al patrulea, când administraţiile locale autorizează spre funcţionareclădiri inexistente din punct de vedere urbanistic. Mai mult decât atât, şi alte autorităţi emitente de autorizaţii par a nu înţelege că o caşcarabetă inexistentă din punct de vedere urbanistic nu poatefi autorizată. Tocmai actele normative în vigoare spun acest lucru. (…) Iată că noi, din acest an, am început să oprim aceste stabilimente printr-o cerere adresată şi structurii noastrecentrale, printr-o cerere de încetare definitivă a activităţii (…)”;

„Alaltăieri noapte, în timpul unui control la Eforie, am văzut o locaţie autorizată ca patiserie. M-am uitat de jur împrejur, că poate nu am văzut eu bine unde este intrarea (…) nu avea chiuvetă, nu îndeplinea nici una din obligaţiile operatorului economic de a funcţiona ca patiserie, dar iată că era autorizată ca patiserie, avea şi autorizaţie de funcţionare. Ea era o vitrină umplută cu dulciuri păstrate la temperaturi total neconforme (…) Am depistat şi niştebaclavale despre care nu am reuşit să aflăm foarte multe, dar am aflat, într-o revoltă a operatorului economic, că ele pot sta în orice tempetarură. Noi le-am retras. În opinia noastră, ele nupot sta la orice temperatură”;

„Cei care cred că bulgarii şi grecii ne distrug litoralul, ar trebui să stea de vorbă cu reprezentanţii acestor unităţi şi să îi întrebe câte doage le lipsesc, pentru că un turist care ajunge pe litoral şi face o toxiinfecţie alimentară sau s-a stricat la stomac, el nu va spune: ‘m-am dus la Tache şi Gigel şi am mâncat acolo prost’, el va spune: ‘m-am simţit prost pe litoralul românesc’  (…)”;

Referitor la sesizările pe care cetăţenii le postează direct pe Facebook, fără a anunţa autorităţile, Horia Constantinescu a declarant că şi-a făcut un obicei din a “aduna” respectivele plângeri, pe care le direcţionează către colegii săi, în vederea derulării de controale.

În ceea ce priveşte incidentul încare a fost implicate o angajată a CJPC, la restaurantul hotelului Oxford, Horia Constantinescu a detaliat:„Colega a întâlnit unul dintre ‘bărbaţii’ acestui teritoriu şi care, după ce a băut câteva şnapsuri, s-a enervat (…), a scuipat-o şi a îmbrâncit-o (…). Eu am ajuns noaptea acolo şi, la 5 dimineaţa împreună cu o altă colegă am continuat acţiunea de control. Am găsit exact ceea ce primisem ca informare în spatial online – şi anume că o parte din mezelurile erau recuperate de cu o zi înainte. Trebuie să fiu şi avocatl diavolului: mulţi administratori nici nu ştiu să ceară angajaţilor (…)”;

Legat de controlul la Restaurant Colonadelor, Horia Constantinescu  a declarat: „Condiţiile de depozitare – în primul rând (…) Dacă tot vorbeaţi de domnul Terzi (Nicu Terzi, patronul localului – n.r.), cred că unele ustensile aveau şi o conotaţie sentimentală. (…) Vă daţi seama, când intri în bucătărie şi vezi lingura de lemn cucare ţi-ai făcut ucenicia, te simţi mult mai aproape de echipă. Acum, lăsând gluma la o parte, are unele noi şi, mai mult decât atât, este atitudinea pe care o salut (…)”;

Mai multe declaraţii, inclusiv despre candidatura la Primăria Constanţa, cât şi despre Decebal Făgădău, în materialul VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.