Asociaţia Club Sportiv Metalul a pierdut procesul pentru activele unde se construieşte Sala Polivalentă

0
1639

Asociația ”Club Sportiv Metalul” Constanța a pierdut procesul intentat municipalității, în ceea ce privește anularea hotărârii de consiliu local privind construirea Sălii Polivalente în locul stadionului Metalul. Instanța a dat câștig de cauză Primăriei Constanța, ceea ce înseamnă că lucrările vor continua conform planului.

Asociația respectivă a încercat încă de la început să bage bețe în roate proiectului privind construirea Sălii Polivalente în zona vechilor stadioane pline de bălării. Astfel, pe data de 8 octombrie 2019, pe secția ”contencios administrativ și fiscal” a Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul nr. 5998/118/2019, având ca obiect: ”anulare act administrativ – HCL nr.258/25/06/2019”, care prevede construirea acestei săli polivalente în locul respectiv.

La începutul anului trecut, pe 28 ianuarie 2020, instanța de fond – Tribunalul Constanța –  a respins acțiunea ca neîntemeiată. Mai departe, sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de apel Constanța care, luni, 8 ianuarie a.c., a respins recursul ca nefondat.

Obiective

Lucrările la Sala Polivalentă au început în luna mai a anului trecut, când echipele de constructori au intrat cu utilajele pe teren pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri. Așa cum a fost anunțat încă de la început, toată zona va deveni un punct de atracție pentru toți locuitorii orașului. Pe lângă Sala Polivalentă, aici vor fi amenajate spații de agrement cu multă verdeață.

Aceasta va fi amenajată în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții. Potrivit primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la această investiție se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat, etc.

Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial. Totodată proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement. Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.