Asociația Constanța Altfel a mai pierdut un proces: a cerut anularea vânzării terenului de sub magazinul lui Tănase Cușu, din Mamaia

1
4505
Mamaia

Tribunalul Constanța a respins acțiunea prin care Asociația Constanța Altfel și Bogdan Chircorian au cerut anularea unor hotărâri de consiliu prin care Municipalitatea a vândut un teren, din stațiunea Mamaia, unei familii celebre de afaceriști.

O acțiune pe contencios administrativ a fost soluționată miercuri, 1 martie a.c., la Tribunalul Constanța, în care doi reclamanți, Asociația Constanța Altfel și Bogdan Chircorian, au solicitat anularea a două hotărâri a Consiliului Local, una din 2019 și cealaltă din 2020, prin care Municipalitatea a aprobat vânzarea directă a unei suprafețe de teren, de circa 20 de metri pătrați, situată în zona Perla, către afaceristul Tănase Cușu. De precizat că cel din urmă deține, pe terenul respectiv, o construcție proprietate privată.

În acest sens, Cușu a dorit să cumpere terenul pentru a-și ridica un hotel (sau un bloc de locuințe cu mai multe etaje). În Consiliul Local Constanța, i-a fost aprobată cererea de vânzare directă, însă, ulterior, au apărut reclamanții menționați mai sus, care au făcut demersuri în instanță pentru anularea hotărârilor prin care s-a decis vânzarea terenului către familia sa.

După mai bine de doi ani de la deschiderea acțiunii, instanța de fond s-a pronunțat asupra cererii, însă hotărârea a fost în defavoarea reclamanților:

„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Asociația Constanța Altfel şi Chircorian Bogdan, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanța, Cușu Tănase şi Cușu Traiana, ca neîntemeiată. Obligă reclamanţii să achite pârâtului Consiliul Local al Municipiului Constanța suma de 2.856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată şi pârâţilor Cușu Tănase şi Cușu Traiana suma de 2.200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată la data de 01.03.2023“, se arată în încheierea de ședință de miercuri, 1 martie a.c.

Așa cum se poate observa, hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs de către cei doi reclamanți.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.