Asociația Constanța Altfel încă se judecă cu Orient Construct Decor din cauza schimbului de terenuri din Mamaia

0
247

Asociația Constanța Altfel încă încearcă să anuleze în instanță hotărârea Consiliului Local prin care Orient Construct Decor a făcut un schimb de terenuri cu Primăria în Mamaia, pentru a-și lipi alte două terenuri pe care deja le deținea. În primă instanță, asociația nu a avut succes, dar pe 8 februarie a.c. are loc un nou termen în cazul recursului. Problema e că firma deja a ridicat blocul de opt etaje pe suprafața totală pe care o deține acum și chiar s-a apucat să îl supraetajeze.

Din aprilie 2019, Asociația Constanța Altfel insistă să anuleze Hotărârea Consiliului Local nr. 355/27.09.2018 și să fie suspendată punerea în executare a acesteia. Prin respectiva hotărâre, a fost aprobat schimbul terenului de 168mp pe care îl deținea Municipiul Constanța între alte două proprietăți ale Orient Construct Decor S.R.L., cu un teren tot de 168mp, rezultat din dezmembrarea unuia din cele două terenuri ale firmei.

Societatea comercială solicitase acest lucru deoarece avea nevoie de terenul Primăriei pentru că voia să construiască un bloc de opt etaje pe proprietățile pe care deja le avea, din 2016 și 2017, de 1.292 și 834 mp, în zona Hotelului Doina din stațiune. Iar cererea sa de întregire a proprietății a fost aprobată, plătind doar 6.636,84 euro Primăriei, pentru terenul care îi lipea efectiv suprafețele pe care deja le deținea.

Asociația Constanța Altfel a solicitat Tribunalului Constanța anularea hotărârii Consiliului Local prin care s-a aprobat schimbul de terenuri deoarece acesta avea, la data adoptării actului administrativ, destinația/funcțiunea de spațiu verde, fiind amenajat ca atare, iar din cuprinsul H.C.L.M. nu rezultă obligația Orient Construct Decor de a menține această destinație. Deși, potrivit art. 18 alin. (3) din Legea nr. 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, înstrăinarea și atribuirea terenurilor se efectuează cu păstrarea destinației de spațiu verde. Iar schimbul de terenuri ar reprezenta tot o înstrăinare.

Orient Construct Decor S.R.L. a motivat în instanță că terenul nu avea destinația de spațiu verde.

Oricum, nu avea cum să îl păstreze astfel, pentru că a înălțat imediat blocul, iar în vara anului trecut Primăria i-a aprobat firmei și supraetajarea imobilului de opt etaje din fosta parcare a Hotelului Doina din Mamaia.

Tribunalul Constanța a decis în favoarea societății comerciale motivând, potrivit Rolii, că terenul primit de firmă avea următoarele funcțiuni admise, potrivit H.C.L. nr. 109/2005: „functiuni mixte, spații verzi, alei auto și pietonale, parcări, mobilier urban, panouri publicitare, corturi provizorii pentru diverse evenimente, construcții și instalații demontabile cu ocazia unor evenimente, locuri de joacă, lăcașe de cult“, iar în Hotărârea Consiliului Local prin care s-a aprobat schimbul de terenuri se menționa că terenul își va păstra funcționalitatea, iar o eventulă schimbare de destinație se va face cu aprobarea pârâtului și după o reevaluare a acestuia.

Astfel, pe fond, asociația a pierdut procesul, dar a declarat recurs, iar acesta încă se judecă la Curtea de Apel Constanța, următorul termen fiind stabilit pentru 8 februarie a.c. Inițial, judecătoarea Oana Damian a încercat să se abțină, dar i-a fost respinsă cererea în Camera de Consiliu.

Asociatul majoritar Dorinel Turcu a mai construit un bloc

Orient Construct Decor are ca asociat majoritar și administrator pe Dorinel Turcu (51%), iar celelalte părți sociale sunt deținute de Dinamic Decor S.R.L. (34%), Alina Simona Turcu (10%) și Eugenia Georgescu (5%).  Ceilalți administratori ai firmei sunt Remus Alfredo Budur, Eugenia Georgescu și Alina Simona Turcu.

Dinamic Decor are ca asociați o firmă din China, CHINA CONSTRUCTION DEVELOPMENT LTD (95%), și pe Alina Mihaela Panciu. Sereleul are ca principal obiect de activitate Alte lucrări de finisare, iar în 2019 nu a avut activitate.

Orient Construct Decor a avut, în 2019, o cifră netă de afaceri de 108.524 de lei și profit net de 41.898 de lei, cu un angajat. Principalul său obiect de activitate este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.

Dorinel Turcu este asociat și în firma care a construit un bloc vizavi de City Park Mall, Confort Construct S.R.L. – alături de patronul serelului care administrează Cimitirul Municipal, Nicolae Crăciun -, dar și în Easy Credit 4 All IFN S.A., societatea națională de creditare.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.