Carderi puși în libertate, după 6 luni de arest. Sunt acuzați că au golit mai multe conturi bancare

0
1128
sursa foto: www.realitateamedia.ro

Doi indivizi care se ocupau cu ”inventarul” banilor aflați în conturile altor persoane, pe care și-i însușeau, acțiune însoțită de celebra vorbă ”să fie primiți”, au fost lăsați în libertate, sub supraveghere. Cei doi au fost arestați preventiv, în urmă cu jumătate de an, iar acum au primit clemență din partea judecătorilor.

Cei doi indivizi, Sergiu Alin Țăran, de 40 de ani, și Marian Stancu, de 58 de ani, au fost reținuți, apoi arestați, în luna august a anului trecut, fiind acuzați de efectuarea unor operațiuni financiare frauduloase. Mai exact, cei doi au clonat carduri bancare cu care au golit mai multe contruri bancare. După 6 luni de arest, judecătorii au admis cererile privind înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai puțin restrictivă, respectiv controlul judiciar pentru următoarele 60 de zile, urmând ca Sergiu Alin Țăran să dea cu ”subsemnatul” frecvent, la Poliția Brașov, iar Marian Stancu – la Poliția orașului Ovidiu.

Iată încheierea de ședință, pe scurt:

Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiate solicitările inculpaților de revocare a măsurii arestării preventive. Admite cererile formulate de inculpații Țăran Sergiu Alin și Stancu Marian, înlocuiește măsura arestării preventive luată față de inculpatul Țăran Sergiu Alin (…) cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. (…) În temeiul art. 215 alin. 4 Cod de procedură penală, supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor care le revine pe durata controlului judiciar se realizează de către Poliția municipiului Brașov.

(…) Înlocuiește măsura arestării preventive luată față de inculpatul Stancu Marian (…) cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. (…) În temeiul art. 215 alin. 4 Cod de procedură penală, supravegherea respectării de către inculpat a obliga?iilor care le revine pe durata controlului judiciar se realizează de către Poliția orașului Ovidiu. La rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 01.02.2021”.

De precizat că hotărârea Tribunalului poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. În sarcina celor doi s-au mai reținut și alte fapte penale, cum ar fi furturi din buzunare în autobuze.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.