Le-a mers mai bine în închisoare. Ţeparii care au pus bazele înșelăciunilor prin metoda “Accidentul”, în aşteptarea noilor pedepse

0
1696
Imagine cu rol ilustrativ, FOTO -Ichigo121212/Pixabay

Membrii unui grup infracțional organizat, ”specializat” în înșelăciuni prin metoda ”accidentul”, așteaptă pronunțarea instanței de fond, într-un dosar judecat la Constanța. Spunem asta pentru că indivizii sunt din alte județe și sunt, în acest moment, încarcerați în penitenciar, pentru aceleași escrocherii.

În acest dosar facem referire la Davin Emanuel Turcu – capul rețelei, alături deVasile Călin, Costică Rusu, Ionel Turcu, Constantin Drăgan, Mirela Stârpu (fostă Kerekeș, fostă Popovici), Carmen Simona Roșca, Florentina Luminița Goja, Marian Blaga, Mădălina Dorina Marciciuc și Anamaria Manole, toți fiind implicați în escrocherii comise pe raza mai multor județe, fiind coordonate direct din închisoare.

Dosarul penal deschis pe numele lor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța pe data de 20 noiembrie 2018, iar în momentul de față, după mai multe amânări consecutive, se așteaptă pronunțarea primei instanțe.

Le-a mers mai bine în pușcărie decât în libertate

De precizat că David Emanuel Turcu este cel care a coordonat prima grupare care a fost și condamnată pentru acest tip de înșelăciune, dar și cea mai amplă din toată țara. Pe parcurs, unii membrii ai rețelei au fost înlocuiți, ba au mai aderat și alții. Așa cum precizam, unii dintre membrii acestui grup se află deja în detenție de mai mulți ani, însă acest lucru nu i-a împiedicat să comită același tip de infracțiuni pentru care au ajuns după gratii. De fapt, am putea spune că le-a mers chiar mai bine, pentru o perioadă, până când oamenii au aflat despre această metodă de înșelăciune, denumită ”Accidentul”.

Aflându-se în detenție, David Emanuel Turcu a pus pe picioare ”afacerea” la care au aderat, apoi, mai multe persoane, fiecare având prorpiul rol. De exemplu, Turcu coordona totul din penitenciar, însă, în exterior, coordonatorul era Mirela Stârpu, fostă Kerekeș.

În urmă cu 7-8 ani, aceștia au reușit să ”stoarcă” de la naivi, în numai câteva luni, circa 200.000 de euro, făcând victime în toate zonele țării, 160 de oameni căzând în plasă și furnizând infractorilor sume colosale de bani, cuprinse între 500 şi 5.000 de euro.

Complici fără să știe

Dacă munca de lămurire era sarcina celor aflați în detenție, care și-au amenajat, practic, un adevărat dispecerat, de „partea contabilă” a afacerii se ocupau o serie de persoane aflate în libertate. Complicii din libertate erau coordonaţi de Mirela Kerekeş, care trimitea de obicei la recuperarea banilor o serie de „săgeţi”, respectiv cunoscuţi care, cei mai mulţi dintre ei, habar nu aveau de ce trebuie să ridice banii de la o anumită adresă sau de la un ghişeu. Au fost folosiţi inclusiv taximetrişti care, contra unei sume de bani cuprinsă între 50 şi 100 de lei, ridicau plicul cu bani „pentru domnul avocat”.

În 2015, Curtea de Apel Galați l-a condamnat pe capul rețelei, David Emanuel Turcu, la 10 ani de detenție, iar pe Mirela Kerekeş, la o pedeapsă de 5 ani. Revenind în prezent, Tribunalul Constanța urmează a se pronunța cu privire la noile pedepse, pe data de 12 februarie, asta dacă nu cumva judecătorii vor amâna, din nou, pronunțarea.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.