Atac asupra unui agent care făcea de pază la Penitenciarul Poarta Albă?! Conducerea unității susține că a fost vorba doar despre un „cetățean rătăcit“ prin zonă

1
7051
Penitenciarul Poarta Albă

Potrivit unei sesizări primite pe adresa redacției Focus Press, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, la Penitenciarul Poarta Albă ar fi avut loc un atac asupra unui agent aflat în serviciul de pază într-unul din foișoarele de perimetru. Conducerea Penitenciarului neagă incidentul, având altă versiune asupra evenimentului din seara respectivă.

Potrivit sursei, agentul avea asupra sa armament, dar nu a avut timp de reactie. Atacatorul a fost observat și speriat de către colegii agentului, care au început să strige, iar acesta ar fi reușit să sară un gard și să fugă.

„După un timp a ajuns și ofițerul de serviciu, care s-a dat greu jos din pat, el a găsit un individ pe drumul de lângă penitenciar zicând că este atacatorul, dar era o persoana inofensivă. Agentilor le este frică și se simt vulnerabili deoarece condițiile lasă de dorit. Conducerea penitenciarului a denaturat adevarul în acest caz“, se arată în sesizare.

În legătură cu acest incident, conducerea Penitenciarului Poarta Albă a transmis următoarele, la solicitarea Focus Press:

„În urma sesizării dumneavoastră vă aducem la cunoștință următoarele: în seara zilei de 29 noiembrie 2022 o persoană rătăcită și dezorientată s-a apropiat de unul din posturile de pază. Agentul care își executa serviciul în postul de pază a somat persoana și a chemat prin stație Șeful de tură pentru a interveni în cazul în care persoana respectivă ar fi pătruns în zona de securitate. Ajunși la fata locului, Șeful de tură împreuna cu Șeful de schimb au constatat faptul că bărbatul în cauza nu avea intenția de a intra în zona interzisă, pur și simplu se rătăcise. Acesta a afirmat că a fost lăsat în câmp de o mașina și acum încercă să ajungă la Piatra Neamț dar este complet dezorientat și nu cunoaște zona. A fost îndrumat de către Șeful de tură neexistând un incident înregistrat pe linie operativă“.

Cătălin SCHIPOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.