O femeie din Constanța, urmărită și amenințată zi de zi: “Îţi iau gâtul şi mă duc la puşcărie…”

0
2469

Ali D. este un bărbat cu domiciliul în localitatea Lumina, cunoscut cu antecedente penale. Însă, în ultimii ani și-a terorizat fosta iubită, motiv pentru care, de dată recentă, a fost condamnat la 1 an și 11 luni cu executare pentru amenințare și distrugere.

Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța, la data de 9.11.2022, judecătorii luând în calcul și alte pedepse mai vechi. Decizia nu este definitivă, termenul de judecată la apel fiind stabilit pentru data de 4.05.2023.

Persoana vătămată a avut o relație de concubinaj cu inculpatul, în perioada 20.11.2019-7.05.2020 locuind în apartamentul părinților ei. În data de 7.05.2020, s-a certat şi i-a cerut bărbatului să părăsească locuinţa şi să rupă relaţia, iar de atunci a început calvarul ei.

Bărbatul nu a fost de acord cu ruperea relaţiei, începând să-i trimită mesaj, după mesaj prin care i se aduceau injurii, după care a început să o apeleze în mod repetat, în urma faptului că nu îi răspundea la mesaje. În data de 07.05.2020 în jurul orei 20.30 când revenea la domiciliu, a fost iar sunată de inculpat, care i-a spus că nu părăseşte apartamentul şi să facă ce vrea. Ajungând la apartament a văzut lumină în interior şi i-a fot teamă să urce, deoarece din discuţiile telefonice părea că este sub influenţa băuturilor alcoolice. A stat în maşină, până în jurul orei 04.00 când a apelat numărul de urgenţă 112, solicitând un echipaj de poliţie pentru a putea intra în apartament. În data de 8.05.2020, în jurul orei 10.00, a venit la locul de muncă al persoanei vătămate şi i-a cerut să iasă din birou, şi i-a confirmat decizia ei de a termina relaţia cu el. La deplasarea persoanei vătămate de la sediul societăţii unde lucrează până în interiorul portului Agigea, a fost urmărită cu autoturismul de individ.

Iar aceste acțiuni au continuat, până când a ajuns să-i zgărie mașina, ulterior bombardând-o cu mesaje de genul: ”Uite tu la mine şi pe tine şi pe tot ce iubeşti tu de nu vă distrug pe toţi, uite ai să vezi, uite ai să vezi , uită-te tu la mine ce îţi fac de mâine“, “Nu te interesează, nu te interesează, băga-mi-aş în inima ta, că tot ce a ieşit că mi-ai lăsat copilul pe drumuri, te omor , baga-mi-aş …’, ”Mă p.. pe tine, mă duc la puşcărie pentru tine baga-mi-aş în mă-ta, chit că îţi iau gâtul şi mă duc la puşcărie dă-te în morţii…” reies ameninţările cu acte de violenţă, folosindu-se cuvinte cu impact emoţional ca ” te omor”, “îţi tai gâtul”, ” vă distrug pe toţi”, care au indus persoanei vătămate o stare de temere cu privire la securitatea şi integritatea corporală a acesteia, combinate cu cuvinte obscene şi jignitoare.

A fost trimis în judecată pe 6.12.2021, iar pe 9.11.2022 a fost condamnat la 1 an și 11 luni de închisoare cu executare.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.