Municipalitatea vrea să doteze capetele de linie cu spații de relaxare

0
243
foto cu rol ilustrativ

Felicia Ovanesian, city managerul Constanței, a declarat la sfârșitul lunii noiembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, susținută alături de primarul Vergil Chițac, că speră ca în această lună să fie aprobată documentația tehnico-economică pentru proiectarea capetelor de linie de la Cireșica, Poarta 1 și Pescărie. Acestea vor fi dotate cu toalete, dar și cu spații de relaxare.

„Am dat drumul la lotul 2 de proiectare a capetelor de linie. Avem un prim lot, în care sper să aprobăm documentația tehnico-economică în luna decembrie, care privește capetele de linie de la Cireșica, Poarta 1 și Pescărie . De scurt timp am inițiat și pentru Poarta 2, Ștefăniță Vodă și Oxford. Este vorba de capete de linie, dotate cu tot ce trebuie, toalete, inclusiv un spațiu de relaxare, de consumat o cafea”, a spus Ovanesian.

Context:

În luna noiembrie a.c., Primăria Constanța achiziționa serviciul de elaborare a documentațiilor tehnico-economice pentru „construire/modificare/reabilitare stații de transport în comun din municipiul Constanța”. Este vorba despre etapa ce vizează studiul de fezabilitate și documentațiile pentru obținerea avizelor/acordurilor. Valoarea totală a achiziției este de 97.000 de lei, fără TVA, adică 19.833,66 de euro (în contract se arată că societatea care a câștigat contractul nu este plătitoare de TVA). Firma câștigătoare este SC Nomad Atelier de Arhitectură SRL.

O altă achiziție, similară, pentru modernizarea stațiilor de autobuz, a fost făcută în luna iulie a acestui an. SC Nomad Atelier de Arhitectură SRL a obținut contractul și atunci. Reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța au transmis că, în prezent, nu a fost făcută o achiziție pentru lucrările de execuție.

Documentația tehnico-economică va fi elaborată pentru următoarele locații:

1. Poarta 2 – strada Termenele Romane, în zona actualei stații de transport în comun care deservește autobuzele companiei CT BUS S.A.

2. Strada Ștefăniță Vodă, zona biserică Sf. Cuvios Antonie cel Mare, pe amplasamentul actualei stații de transport în comun, nr. cadastral 238816+ extindere

3. Oxford, pe bulevardul Lăpușneanu, pe amplasamentul actualei stații de transport în comun, în proximitatea sensului giratoriu, zona Dobrogea.

În luna iulie a.c, municipalitatea intenționa să modernizeze următoarele stații de autobuz: Poarta 1 – strada Termele Romane, în zona actualei stații de capăt de linie ce deservește autobuzele CT Bus SA, Cireșica – pe amplasamentul actualei stații de capăt de linie, în zona delimitată de străzile Cișmelei și Căpitan Dobrilă Eugeniu. Cea de-a treia zonă este Pescărie – pe Bulevardul Mamaia, în proximitatea sensului giratoriu cu ieșire pe Aleea Studenților, în zona delimitată de Bulevardul Mamaia și Stația de epurare Constanța Nord.

Petruț IACOB

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.