Spitalul Județean a depus apel în dosarul în care primărița din Saraiu are de primit daune în valoare de 10.000 de lei

0
410
Dorinela Irimia

George Cristian Ionașcu, din Hârșova, este o persoană cu antecedente penale, care a fost arestat în lipsă și anul acesta. Însă, în dosarul în care este acuzat de ultraj, procesul penal a încetat, rămânând ”în picioare” doar latura civilă. Astfel, în timp ce magistrații au decis ca primărița din Saraiu, Dorinela Irimia, care este parte civilă, să primească suma de 10.000 de lei, Spitalului Județean de Urgență Constanța i-au respins pretențiile. Cum decizia nu a fost definitivă, SCJU a depus apel, care se va judeca pe 11.05.2023, la Curtea de Apel Constanța.

Amintim că George Cristian Ionaşcu, din Hârşova, în ziua de 13.04.2017, a provocat distrugeri la geamurile clădirii Primăriei Comunei Saraiu şi a ameninţat cu acte de violenţă personalul angajat din cadrul instituţiei, inclusiv pe primarul Dorinela Irimia. Patrula de poliţie în timp ce se deplasa spre faţa locului, la aproximativ 300 m de intersecţia DN22A cu DJ 223, pe marginea carosabilului, pe direcţia de mers Saraiu-Hârşova, au observat staţionat un auto Volkswagen Passat, de culoare verde, TX5058AM, lângă care se aflau 3 persoane de sex bărbătesc, printre care şi persoana menţionată mai sus.

George Cristian Ionaşcu a devenit violent şi a început să ameninţe lucrătorii de poliţie, drept pentru care un agent de Politie l-a somat şi a tras un foc de armă în plan vertical. Numitul Ionaşcu George Cristian, aflat în stare de ebrietate s-a urcat în autotursim cu intenţia de a pleca spre oraşul Hârşova, iar lucrătorul de poliţie a tras cel de-al doilea foc de armă înspre luneta autoturismului, moment în care cel în cauză a coborât şi s-a îndreptat spre lucrătorul de poliţie cu intenţia vădită de a-l strânge de gât, iar lucrătorul de poliţie a tras cel de-al treilea foc de armă în abdomenul agresorului. Bărbatul a fost internat în spital, unde a primit îngrijiri medicale, fiind externat în afara oricărui pericol.

Pe 28.09.2020 a fost trimis în judecată pentru ultraj, iar pe 1.11.2022, magistrații Judecătoriei Hârșova au decis: ”Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului I.G.C.(date de identificare), pentru infracţiunile de ultraj, prev. de art. 257 alin.1 Cod penal, ultraj, prev. de art. 257 alin.4 Cod penal şi conducerea unul vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin.1 Cod penal, toate cu aplicarea art.5 Cod penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Admite – în parte – acţiunea civilă a părţii civile I.D. (date de identificare). În baza art. 19-25 şi art.397 Cod procedură penală raportat la art. 1349 şi art. 1357 Cod civil din 2009; Obligă inculpatul I.G.C. către partea civilă I.D. la plata sumei de 10.000,00 lei cu titlul de daune morale. Respinge, ca nefondată, acţiunea civilă a părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa „Sfântul Apostol Andrei”.”, potrivit minutei judecătorești.

Acum urmează să se judece apelul, în ceea ce privește cerințele de daune ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Precizăm că George Cristian Ionașcu a ajuns, din nou în atenția oamenilor legii, de dată recentă. Pe numele lui au fost emise două ordine de protecție, pe care le-a încălcat, făcând scandal. Astfel, a fost arestat în lipsă întrucât nu a fost găsit după comiterea faptelor.

Liliana BELCIUG

Citește detalii aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.