Atac terorist în Viena. Unul dintre atacatori a fost ucis: este vorba de tânăr de 20 de ani, condamnat la închisoare pentru că a vrut să lupte pentru ISIS

0
328
sursa foto: Cotidianul Bild care a obținut o fotografie cu teroristul ucis la Viena.

Cel puțin patru oameni au murit în atacul terorist comis luni seară, la Viena, de mai mulți indivizi înarmați. Patru au fost arestați, unul ar fi încă în libertate fiind este căutat de polițiști, iar un alt atacator a fost ucis, despre care autoritățile austriece au spus că un simpatizant al Statului Islamic.

Ministrul de Interne austriac a precizat pentru agenția APA că atacatorul de la Viena este un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă, informează Agerpres.

Potrivit lui Nehammer, Kujtim Fejzulai, atacatorul ucis de forţele de poliţie, avea cetăţenie austriacă şi nord-macedoneană.

Nehammer a subliniat că atentatorul este în mod cert un adept al organizaţiei islamiste radicale Stat Islamic.

Kujtim Fejzulai a fost condamnat la 25 aprilie 2019 la 22 luni de detenţie pentru că încercase să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic. La 5 decembrie a fost eliberat condiţionat, beneficiind de prevederile Legii penale juvenile, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.