Au apărut primele oferte pe litoral, dar rezervările sunt încă puține. Cum vor fi tarifele

0
211

Pe litoral, proprietarii de plaje, terase și hoteluri se pregătesc să primească turiști în mai puțin de două luni, mai ales că paștele ortodox cade anul acesta în weekendul de 1 mai, deși acest aspect nu este unul tocmai benefic pentru hotelieri. Dacă în alți ani pregăteau oferte și de Paște și de 1 Mai, astfel încasau de două ori bani, acum va fi doar o singură ofertă. Cu o ofertă sau două, cam toți antreprenorii de pe litoral sunt temători în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus.

Cifrele pandemiei sunt în creștere, așa că nimeni nu poate spune de acum ce va fi când începe sezonul vacanțelor. Se tem și turiștii când își fac rezervări, se tem și gazdele, care vor să ia toate măsurile de siguranță. Aproximativ 50 de hoteluri din Mamaia și 10 din sudul litoralului au anunțat că vor deschide în ultima săptămână din aprilie.

Suprapunerea Paștelui cu vacanța de 1 Mai i-a determinat pe hotelieri să gândească un pachet turistic de trei sau patru nopți. Cu toate acestea, rezervările în momentul de față nu depășesc pe întreg litoralul 30%.

Rezervările au început deja, dar mai timid pentru această perioadă pentru că oamenii sunt încă reticenți și așteaptă si vadă care vor fi condițiile atunci, așa s-a întâmplat și de Revelion. Hotelierii au început și ei să vină cu ofertele, iar prețurile vor fi un pic mai mari în acest sezon. Probabil la jumătatea lunii aprilie oamenii o să înceapă să își rezerve sejururile”, a precizat Corina Martin, proprietatra unei agenții de turism din Constanța.

Un sejur de cinci nopţi la un hotel de trei stele în iunie la Eforie, pentru două persoane, costă aproximativ 2.000 de lei dacă îl rezervaţi acum. Dacă doriți să mergeți în luna iulie, trebuie să scoateți din buzunar 2.500 de lei. În staţiunea Mamaia, preţurile sunt ceva mai ridicate. Pentru aceleaşi condiţii, veţi achita 2.400 de lei în iunie şi 2.800 lei în iulie. La 4 stele, în preţ sunt incluse doar micul dejun şi prânzul, iar preţurile pleacă de la 400 lei pe noapte.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.