În comuna Adamclisi, primarul Cicilia Şerbănescu continuă proiectul de asfaltare şi vrea să aducă reţeaua de gaze

0
102
foto: arhivă

Adamclisi este o localitate în judeţul Constanţa, la 62 de km sud-vest de Constanţa. Comuna este cunoscută prin prisma faptului că în apropierea acesteia se află ruinele monumentului triumfal Tropaeum Traiani şi vestigiile aşezării civile romane Civitas Tropaeensium. Comuna este condusă de aproximativ 5 ani de o femeie și până acum schimbările sunt vizibile.

Cicilia Șerbănescu se află la al doilea mandat de primar, iar în primii patru ani a obținut finanțări pentru mai multe proiecte de asfaltare, construirea unei grădinițe și a reușit să finalizele proiectul de aducțiune apă în satul Abrud. Și pentru acest an are proiecte pe care vrea să le finalizele, dar este în discuții și pentru proiecte noi, unul dintre ele fiind realizarea rețelei de gaze.

„Deocamdată așteptăm să facem bugetul și să ne continuăm activitatea. Continuăm proiectele de anul trecut, iar pe unele le finalizăm. Am avut asfaltare pentru satul Zorile și am terminat, urmează să facem recepția în această lună, iar pe localitatea Adamclisi asfaltarea este încă în derulare. Mai avem pe fonduri europene începute două case mortuare, una în satul Zorile și una în satul Urluia. Ca proiecte noi avem deja depusă documentația la CNI pentru satul Urluia și așteptăm să încheiam contractul de finanțare. De asemenea, lucrăm acum și la întocmirea documentației pentru asfaltare și pentru ultimul sat, Abrudul”, a precizat Cicilia Șerbănescu.

Cum mai toate UAT-urile din județul Constanța își doresc aducerea rețelei de gaze, pentru sporirea confortului cetățenilor, și la Adamclisi s-a luat în calcul acest proiect.

„Am luat în calcul și înființarea rețelei de gaze. Am vorbit și cu comunele învecinate pentru o asociere. Acum am înțeles că există o ordonanță care spune că vor primi finanțare pentru astfel de proiecte direct operatorii și atunci pentru noi ar fi mai simplu. Dacă se vor da finanțările pe operatori, noi nu vom avea decât să ne găsim operator și să încheiem un contract cu acesta”, a mai adăugat primarul comunei Adamclisi.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.