Au fost finalizate lucrările la canalul de descărcare în Marea Neagră a Lacului Costinești

0
820
Lucrări la canalul de la Costinești - Foto: ABADL

La sfârșitul săptămânii trecute, angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, din cadrul ABADL, au finalizat și cea de-a doua etapă a lucrărilor de întreținere a obiectivului “Amenajare complexă pentru atenuarea viiturilor, refacerea plajelor și falezei Costinești”.

În prima etapă din primăvară, a fost reabilitată pasarela pietonală, în lungime de 100 de metri, care avea nevoie de reabilitare pentru o mai bună siguranță a turiștilor, astfel că, balustradele de la cele două podețe pietonale și de la canalul de descărcare în Marea Neagră a Lacului Costinești au fost înlocuite în proporție de 60%. În această toamnă au fost executate lucrări de cosire a vegetației pe barajul Costinești și de întreținere și cosire a vegetației pe zona cuprinsă între baraj și podul rutier de la intrarea în localitate.

Pentru anul 2021, am propus deja ca prioritate în Programul de Gospodărire a Apelor și în planul tehnic finalizarea lucrărilor de reabilitare a balustradei, înlocuirea în totalitate a podinelor din lemn de pe cele 2 podețe, precum și întreținerea barajului și a zonei de regularizare a Văii Costinești. Acest lucru l-am comunicat personal și domnului primar Jeanu Dumitru, în urma unei întâlniri pe care am avut-o la sediul ABADL. Împreună cu colegii mei, săptămâna viitoare urmeaza sa avem o întâlnire cu administrația locală din Costinești pentru a stabili și a putea rezolva și alte probleme care țin de instituția noastră, dar care afectează în mod direct viața celor din comunitate. Până când reîncepe sezonul estival, dorim ca lucrările noastre propuse să fie deja finalizate”, a precizat Bogdan Bola, directorul ABADL.

Pasarela pietonală de la Costinești face parte din “Amenjarea complexă pentru atenunarea viiturilor și refacerea plajei și falezei Costinești,” realizată după inundațiile istorice din anul 2005, când o parte din localitatea Costinești, plaja din zona Obeliscul din Costinesti au fost distruse de puhoaiele de apă care s-au revărsat în mare.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.