Au început să răsară, din nou, construcții în zona plajei Tuzla. Primăria nu le poate demola pentru că este în litigiu cu ABADL

1
1016

Activitatea de control a inspectorilor Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a finalizat cu o măsură de remediere a deficiențelor constatate și o amenda în valoare de 25 de mii de lei pentru construcții ilegale și nerespectarea măsurilor impuse. Din nefericire, câțiva operatori au fugit la apariția inspectorilor A.B.A.D.L. și nu s-au putut face verificări în aceste cazuri. În același timp, pentru alte neconformitățiile constatate, care nu țin de competența A.B.A.D.L. au fost notificate: Primăria Tuzla, Căpitănia Zonală Constanța, Garda de Coastă și Poliția Tuzla.

Administrația locală din Tuzla intenționa să reglementeze situația construcțiilor provizorii din zona plajei Tuzla, în sensul că ar fi autorizat și taxat pe cei care doresc să desfășoare activități pe parcursul sezonului estival. Acest lucru nu se întâmplă, iar de câteva zile plaja din Tuzla a redevenit raiul oricul poftește să construiască aici o terasă sau barăci, după bunul plac, fără ca autoritățile să intervină.

Situația ciudată de la Tuzla este cauzată de faptul  că suprafața din zona plajei este disputată în instanță atât de administrația locală, cât și de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL). “Ne judecăm cu cei de la ABADL. Până nu se pronunță magistrații, nu putem interveni, să nu ne trezim după aceea cu plângeri de abuz în serviciu”, a declarat, pentru Focus Press, primarul comunei Tuzla, Reșit Taner, ca răspuns la sesizările pe tema constrcuțiilor care au început să “răsară” pe plajă. La rândul lor, reprezentanții ABADL au precizat că același proces îi împiedică să intervină, dar că vor verifica unde mai exact sunt localizate noile construcții. În cazul în care acestea sunt edificate pe o altă suprafață decât cea în litigiu, se va lua în discuție demolarea.

sursa foto: Facebook/ Tuzla

A.C.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Primaria nu le poate demola pentru ca au legaturi cu acele cladiri. Este ceva normal sa apara cladirile ca ciupercile dupa ploaie daca numai corupti avem in functiile publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.