Autobuzele din Constanța nu vor mai fi spălate manual, ci prin drive through

0
538

CT Bus a obținut autorizația de construire necesară pentru o nouă stație de spălare a autobuzelor. Astfel, acestea nu vor mai fi spălate manual de către angajați, ci cu ajutorul unei instalații finlandeze, ce va și recicla apa uzată.

Bogdan Niță, directorul general executiv al CT Bus, a anunțat că firma de transport în comun din subordinea Consiliului Local Constanța a obținut autorizația de construire pentru noua stație de spălare automată ce va deservi autobaza.

În 2018, când au fost puse în circulație cele 104 autobuze ISUZU, a apărut problema igienizării exterioare a acestora. Tunelul de spălare, vechi de peste 35 de ani, nu putea deservi noile vehicule fără ca periile să nu deterioreze camerele și oglinzile exterioare și, în același timp, fără să pună în pericol garanțiile contractuale pentru caroserie și vopsea. Așa că, până acum, angajații CT Bus au curățăt manual toate autobuzele ISUZU. Chiar și așa, apa dură specifică Dobrogei lasă urme pe geamurile și pe caroseria autobuzelor.

Din acest motiv, se va construi o stație de spălare automată pentru autobuze, de tip „drive through“, ce include un sistem combinat de reciclare a apei uzate, dedurizare și osmoză inversă. Instalația de spălare este de fabricație finlandeză și a obținut rezultate excelente chiar și în condiții extreme, susține Niță. Acesta speră că aceasta va funcționa în mai puțin de patru luni.

„Este încă o etapă după ce am găsit cea mai bună soluție tehnică, cel mai bun amplasament, am obținut certificatul de Urbanism și o mulțime de avize de specialitate, am organizat o licitație transparentă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și am întocmit proiectul tehnic împreună cu experții contractați.

Noua stație de spălare va dispune de mai multe programe, va facilita uscarea autobuzelor și va fi prevăzută cu un sistem ce permite reutilizarea apei în proporție de 80%.

Sistemul este controlat de un computer industrial cu touch screen, cu un software integrat ce va permite controlarea tuturor funcțiilor stației de spălare, configurarea și personalizarea programelor de spălare pentru eficientizarea procesului, verificarea funcționalităților și afișarea erorilor“, a explicat Bogdan Niță.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.