Autoritățile NU au aplicat amenzi la slujba de la Arhiepiscopie

5
2727

Credincioșii au participat vineri, 25 decembrie a.c., în prima zi de Crăciun la slujba oficiată de ISP Teodosie la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în număr destul de mare, asta deși orașul Constanța se află în carantină.

Prezenți în fața lăcașului de cult au fost și oamenii legii, însă, conform surselor noastre, nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Referitor la evenimentul religios desfăşurat în cursul zilei de astăzi, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, IPJ Constanța comunică următoarele:

”Patrulele mixte de polițiști și jandarmi s-au deplasat în zonă, au verificat respectarea măsurilor de protecție individuală, în ceea ce privește purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, inclusiv oferirea de măști de protecție.

Forțele de ordine au acționat preventiv, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește portul corespunzător al măștii de protecție, astfel încât să acopere fața și gura.

Cetățenilor prezenți li s-au adus la cunoștință măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.

Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă normele legale în vigoare, viața și sănătatea persoanelor fiind pe primul plan. În cursul zilei de astăzi, persoanele prezente au fost atenționate verbal.

Reiterăm, pe această cale, necesitatea adoptării unui comportament responsabil.

Totodată, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a transmis, vis-a-vis de această situație:

”Autoritățile nu îngrădesc dreptul la credință. Singura cerință venită din partea instituțiilor este ca slujbele să se desfășoare conform normelor prevăzute în hotărârea de guvern care reglementează starea de alertă și în ordinul de carantinare emis de DSU.

Suntem siguri că, prin dialog, înțelegere și echilibru, putem evita situații tensionate și care pot aduce un risc din punct de vedere epidemiologic, în această perioadă de sărbătoare.”

Citește și:

L.M.

5 COMENTARII

  1. Acolo nu dau amenzi dar pe mine m au amenintat cu amenda ca fac cumparaturi. Mai eram si cu copilul in masina dar ce conteaza pt ei. Jeguri de gabori

  2. Se pare ca una din cauzele creșterii nr de îmbolnăviri la Constanța si a faptului că s-a prelungit carantină este și activitatea inconștientă a lui I P STeodosie care nesocoteste măsurile pe care orice cetățean responsabil tb sa le respecte.
    De ce nu se dau amenzi si clericilor rebeli ?

  3. Dar in televiziune de ce nu se aplica amenzi la diferite emisiuni de divertisment , nu poarta masca nici nu pastreaza distanta sociala acolo nu se vede ?sunteti dea dreptul orbi ! Mallurile sunt pline orbilor ! Va legat de Biserica , daca nu ar mai fi , un pic de rugaciune comuna , ne am duce in prapastie.Deschideti ochii sufletesti si nu mai aruncati cu noroi in Casa Luii Dumnezu si in slujitorii Lui ! Cartite oarbe !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.