Avertizarea ANM de vreme rea, prelungită până miercuri

0
390
Vreme urâtă la Constanța

Informarea meteo de vreme rea, valabilă pentru toată țara, a fost prelungită de meteorologi. Potrivit ANM, până pe 9 decembrie, ora 10:00, se anunță polei, ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului. În Dobrogea, în special pe litoral, vântul va sufla cu putere.

În intervalul 08 decembrie, ora 10:00 – 09 decembrie, ora 10:00, în sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5…10 cm.

În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în Dobrogea, Banat, jumătatea de est a Munteniei și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55…65 km/h.

În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.