Avocatul Cătălin Filișan, președintele Asociației Constanța ReStart: “Fiți responsabili cu plaja. Trebuie să o predăm mai departe curată. Nu ne permitem să o lăsăm copiilor noștri murdară”

1
261

Zeci de constănțeni s-au mobilizat sâmbătă, pe o vreme deloc prietenoasă, și au participat la o acțiunea de ecologizare a plajelor. Pregătiți cu saci de gunoi și mănuși, cu mic cu mare, constănțenii au curățat plaja Modern de deșeuri. City Park Mall, împreună cu Asociația Constanța ReStart și ZOOM Beach au organizat sâmbătă, 2 octombrie a.c., începând cu ora 9.30, cea mai veselă acțiune de ecologizare a plajelor.

Avocatul Cătălin Filișan, președintele Asociației Constanța ReStart, a fost cel care le-a explicat voluntarilor ce au de făcut și unde să lase sacii plini cu deșeuri. 

Este o acțiune intitulată „Plaja ta își mulțumește“, o acțiune de ecologizare a plajei. Suntem 3 organizatori – ZOOM Beach, Asociația Constanța ReStart și City Park Mall. Avem în principal în vedere materialele plastice care dăunează mediului înconjurător și mediului marin. Trebuie să știți că dacă folosim un pet timp de 5 sau 10 minute el „trăiește“ în mare până la o mie de ani, deci nu este biodegradabil. De aceea, voluntarii Constanța ReStart împreună cu ceilalți voluntari și cu partenerii noștri avem ca principal obiectiv adunarea materialului de plastic de pe plaja Modern și zona adiacentă. Mesajul pe care îl transmitem constănțenilor și turiștilor este unul singur și direct: „Fiți responsabili cu plaja. Trebuie să o îngrijim și să o predăm mai departe generațiilor viitoare curată. Nu ne permitem, fiind plaja noastră a constănțenilor, să o lăsăm copiilor noștri murdară. Veniți la muncă, veniți alături de noi, pentru a strânge toate aceste deșeuri“ Suntem aici pentru că noi credem în această acțiune, în nevoia de ajuta mediul“, a declarat, pentru Focus Press, avocatul Cătălin Filișan.  

Acțiunea voluntarilor nu s-a încheiat pe plaja Modern, ci va continua la Universitatea Ovidius. “La Universitatea Ovidius avem o acțiune separată, distinctă de plantare, în luna noiembrie, atunci când vom planta trei specii. Este vorba de tei, cireși japonezi și o specie nouă pe care vrem să o aducem, dar este foarte frumoasă și se pretează pentru un parc Strawberry Tree. Este o plantare experimentară din acest punct de vedere. Sper să reziste până în primăvară și să completăm cu mai mulți copaci din această specie. Ne concentrăm toate resursele noastre și umane și financiare. Nu știu în ce măsură va fi o acțiune de plantare cu foarte mulți voluntari având în vedere evoluția pandemiei. Noi, Constanța ReStart vom fi prezenți acolo și vom face această plantare“, a declarat avocatul Filișan.  Sub deviza “Copacii au nevoie de oameni”, asociația înființată de avocatul Cătălin Filișan a organizat mai multe acțiuni de acest fel, reușind să mobilizeze constănțenii în încercarea de a amenaja cât mai multe spații verzi în orașul lipsit de parcuri.

Cum a reușit să adune o mână de oameni, o echipă de eroi, dornici să ajute la curățarea plajei Modern? “Este un fir roșu care ne unește pe toți și toți cei care vin aici de regulă cred în această acțiune de protejare a mediului și de curățare a plajei. Suntem aici pentru că noi credem în această acțiune“, a conchis avocatul Filișan.

Detalii în video interviul Focus Press!

Alexandra VASILE

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.