VIDEO. City Park Mall, Asociația ReStart și ZOOM Beach au reușit să unească zeci de constănțeni la acțiunea de ecologizare a plajei Modern

0
187

City Park Mall, împreună cu Asociația Constanța ReStart și ZOOM Beach au organizat sâmbătă, 2 octombrie a.c., începând cu ora 9.30 cea mai veselă acțiune de ecologizare a plajelor, fiind final de sezon. Sunt așteptați constănțenii, dar și turiștii dacă aceștia se mai află la malul Mării Negre.

Punctul de întâlnire este la  bariera de la intrarea pe plaja Modern, urmând să fie curățată zona dintre plajele Modern și Reyna. La finalul acțiunii de ecologizare a plajelor, City Park Mall va contribui la acțiunea de plantare de copaci din Parcul Universității Ovidius. 

#Mulțumesc! Plaja Ta, o campanie pentru plaje mai curate


La acțiune a participat și Corina Martin. Potrivit raportului de monitorizare a deșeurilor de pe plajele litoralului românesc din 2021, realizat de ONG-ul Mare Nostrum, cel mai murdar sector a fost Năvodari, cu 1397 deșeuri, urmat fiind de Mamaia Nord, cu 1125 deșeuri. La polul opus, cea mai curată porțiune de plajă este Tuzla, unde au fost găsite 78 de deșeuri. Și în acest an, deșeurile din plastic au însumat 76% din totalul deșeurilor înregistrate. În continuare, mucul de țigară rămâne cel mai întâlnit deșeu existent pe porțiunile de plajă ale litoralului românesc. 

 

Campania continuă demersul de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu Tu ce vrei să simți pe plajă?, prin care, în august 2020, au fost colectate 9.500 de chiștocuri de țigară de pe plaja ZOOM Beach. Resturile de tutun colectate au fost transformate de artista Maria Teodorescu în opere de artă și scoase la licitație de City Park Mall, sumele obținute fiind donate Asociației Constanța ReStart pentru o acțiune de plantare de arbori în Ovidius Park. 

Avocatul Cătălin Filișan, președintele Asociației Constanța ReStart. FOTO Alexandra VASILE

Avocatul Cătălin Filișan este președintele Asociației Constanța ReStart, iar sloganul acțiunilor a fost și este „FAPTE, NU VORBE”. Cum a reușit să adune o mână de oameni, o echipă de eroi, dornici să ajute la curățarea plajei Modern? “Este un fir roșu care ne unește pe toți și toți cei care vin aici de regulă cred în această acțiune de protejare a mediului și de curățare a plajei. Suntem aici pentru că noi credem în această acțiune“, a conchis avocatul Filișan.

Asociația Constanța Restart a inaugurat Parcul Ovidius situat în Campusul Universității Ovidius Constanța la data de 5 iunie a.c., de Ziua Mediului. 

A.V., L.M.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.