Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu va fi reabilitată cu peste două miliarde de lei

2
1069
sursa foto: HotNews/ Google Earth

Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02523, dorește să achiziționeze servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru proiectul „Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”. În acest sens a fost deschisă o licitație publică, valoarea estimată a proiectului fiind de 2.148.126.437,14 de lei.

lnvestiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi (în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni complementare) care să permită funcționarea în condiţii optime a zonei operaţionale noi, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, pentru forţele aeriene nationale şi partenerii strategici.

Proiectul de investiţie propus în cazarma 888 Mihail Kogălniceanu este grupat în mai multe obiective generale, dispuse în funcţie de destinaţia şi interoperabilitatea. Prin realizarea proiectului de investiţie imobiliară, actualele construcţii propuse pentru consolidare şi reabilitare, noile construcţii şi infrastructura aferentă vor fi dimensionate, dispuse şi dotate corespunzător funcţiuniior necesare şi nevoilor personalului, respectând standardele, normele şi legislaţia de specialitate din domeniu.

Prin această investiţie se continuă modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aerodromurilor în general şi crearea capabilitătilor necesare în vederea interoperabilităţii cu ceilalţi parteneri din Alianţa Nord Atlantică, în vederea desfăşurării pe această locaţie a unor exerciţii şi activităţi de instruire în comun sau a activităților de crosservicing pentru aeronavele din dotarea Forţelor Aeriene Române sau a partenerilor.

Dată fiind impertanţa militară a fortelor aeriene, derivată din caracterul acţiunii lor flexibil şi rapid, pe areale extinse şi în orice condiţii meteorologice, se impune realizarea unor facilităţi minimale operationale noi, precum şi integrarea şi dezvoltarea eelor existente la Baza Aeriană 57 Mihail Kegălniceanu, pentru Forţele Aeriene Naționale şi partenerii strategici, pentru operarea în siguranţă şi în timpi optimi a unei escadrile de avioane multirol, în intervenţii de apărare sau ofensive. România îşi doreşte consolidarea statutului de stat-pol de stabilitate pe flaneul estic al Uniunii Europene şi NATO, inclusiv în plan militar, iar acest lucru se face şi prin augmentarea şi îmbunăţăţirea capacității de intervenţie armată, în special în scop de disuadare, defensiv şi a serviciilor suport şi apărare asociate.

Perspectiva diversificării gamei de misiuni şi exerciții naţionale sau cu participare internațională ce urmează a se executa pe şi de pe această locație, presupune regândirea şi redimensionarea facilitătilor existente în prezent în zona cazărmii 888 şi aducerea acestora la un nivel de dezvoltare corespunzător.

Mihaela GIUGLEA

2 COMENTARII

  1. Până acum Ministerul Apărării a expropriat 1300 de familii de terenurile deținute la M Kogălniceanu FARA SA LE PLATEASCA DESPAGUBIRI. Probabil că având acei bani fac alte planuri . Statul român este un bandit ordinar care te fura cu legea in mana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.