Bisericile din Constanța, luate la puricat de pompieri: multe folosesc un sistem electric defect

1
1300

Inspectorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au demarat controale în toate lăcașele de cult din municipiul Constanța. Până acum au fost verificate 47 de biserici.

Inspecția de Prevenire din cadrul I.S.U. Dobrogea a inițiat verificări ale bisericilor din Constanța, având în vedere apropierea sărbătorilor pascale. Controalele au scop preventiv, pentru remedierea problemelor descoperite, nu de sancționare, însă s-a aplicat o amendă până acum.

Au fost deja controlate 47 de lăcașe de cult, fiind găsite 215 nereguli și emise 211 avertismente. Cele mai frecvente probleme descoperite de către inspectorii I.S.U. sunt utilizarea sistemului electric cu defecțiuni, neverificarea la timp a stingătoarelor, mai ales după expirarea termenului de valabilitate, și neafișarea planului de evacuare din biserică.

Inspecția de Prevenire a acordat și o amendă, în valoare de 500 de lei. Până acum, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Dobrogea, slt. Anamaria Stoica, nu a dorit, din păcate, să ne precizeze ce biserică din Constanța a fost amendată și de ce. Dacă o va face, vom reveni cu noi informații.

Acțiunea de control va continua, rămâne de văzut ce nereguli vor mai descoperi inspectorii I.S.U. Dobrogea.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Dac controalele sint facute OK ar putea verifica si Biserica sf Andrei ,Strada Bradului 12, Constanța aici ii ceva sf stingatoarele si diverse asemeni.Primordial ii facerea banului de la inocenti Habovnici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.