Blocul de 7 etaje din Faleză Nord, contestat de locatarii zonei, se va construi: a fost emis acordul de mediu

0
1888
sursa foto: blueskyimpex.ro

În zona Faleză Nord, Pescărie, se va construi un bloc de șapte etaje, în ciuda faptului că asociația de proprietari numărul 450 a trimis o petiție, în cursul anului trecut, prin care solicita să nu fie actualizat PUZ-ul propus de investitorul Mihai Valentin Florin.

Inițial, se dorea construirea unui bloc de 18 etaje pe terenul de 500 de metri pătrați pe care Mihai Valentin Florin îl deține. Ulterior, numărul de etaje a fost modificat.

Referitor la acest proiect, amintim că locuitorii din zona delimitată de strada Prelungirea Ion Rațiu, plaja și aleile carosabile din fața blocurilor PA6A, PA3, PA2 au participat şi la ședințele de Consiliu Local Municipal, în care au luat cuvântul, pentru a-şi expune nemulţumirea. Chiar şi aşa, într-un final a fost emis Certificatul de Urbanism aferent investiţiei.

Aşadar, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 518 – „Construire imobil P+7e locuinţe colective amplasare firmă luminoasă împrejmuire gard teren organizare şantier, realizare racorduri şi branşamente utilităţi“. Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, are o suprafaţă de 500 mp, fiind identificat cu nr. cadastral 13259, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa sub nr. 203185, şi este proprietate a lui Mihai Valentin Florin, conform extrasului de carte funciară eliberat sub nr. 8063/21.09.2016.

Acum, şi Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a emis acordul de mediu pentru realizarea acestui proiect „ Construire imobil P+7 etaje locuințe colective (ultimul etaj cu supantă+ cameră tehnică), amplasare firmă luminoasă, împrejmuire teren, organizare de șantier, realizare racorduri și branșamente utilități + cu respectarea regimului maxim de înălțime”  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, zona PA2-PA4, lot 7, cu precizarea că acest proiect se încadrează în baza prevederilor legale.

Terenul este situat în intravilan, în municipiul Constanța, având o suprafață de 500.00 mp, număr cadastral 203185, aflându-se în proprietatea privată aparţinând lui Mihai Valentin Florin, conform contractului de vânzare cumpărare nr. 3638 din 14.12.2005.

Prin proiect se propune construirea unui imobil cu funcțiunea de locuințe colective, având regimul maxim de înalțime de P+7E, cu un număr de 13 unități locative, amplasate la etajele 1-6 și un apartament la etajul 7.  La parter se vor realiza 17 locuri de parcare.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.