Trei profesori vor să fie director la Liceul Teoretic „George Călinescu“

0
1002
Liceul George Călinescu

Situaţia tensionată de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ ar putea lua sfârșit, săptămâna aceasta expirând termenul până la care profesorii au putut să își depună cadidatura pentru funcția de director al unității de învățământ. Trei cadre didactice și-a exprimat dorința de a conduce liceul, iar Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța va alege una dintre ele în următoarea ședință.

În ultimele cinci luni, la conducerea Liceului „George Călinescu“ din Constanța s-au perindat trei directori. Toată această epopee s-a finalizat cu un scandal-monstru, cadrele didactice ale unității de învățământ neacceptând ultimul manager numit de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Așa că inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai, a solicitat celor care doresc să ocupe această funcție să trimită adrese la inspectorat, după care vor urma interviuri cu fiecare și alegerea noului ocupant al scaunului de director. Un grup de profesori ai liceului au trimis un memoriu către I.Ș.J., în care erau menționate cinci persoane agreate de ei pentru conducerea unității de învățământ. Însă, doar trei au semnat un acord prin care își asumă ocuparea acestei funcții.

Marți, 10.11.2020, a expirat termenul până la care cadrele didactice își puteau depune cererile pentru a intra în cursă, așa că directorul Liceului „George Călinescu“ din Constanța va fi unul dintre cei trei profesori care și-au exprimat clar și asumat intenția de a conduce unitatea de învățământ: profesorul de Istorie Iulia Cristina Bulacu (liderul de sindicat al cadrelor didactice din liceu), profesorul de Educație fizică Camelia Giuran și profesorul de matematică Eduard Marinescu.

Managerul liceului va fi ales de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la următoarea ședință, programată la începutul săptămânii viitoare.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.