Blocurile ANL din Palazu nu vor fi construite în curând

0
223

Primăria Constanța a inițiat, în anul 2020, un proiect pentru construirea de blocuri ANL pentru tineri. Este vorba de edificarea a cinci blocuri, însumând 87 de apartamente, în Palazu Mare. În 2021, Agenția pentru Protecția Mediului a dat undă verde proiectului, însă de atunci și până acum nu s-a mai întâmplat nimic, deși administrația locală a făcut mai multe demersuri către Ministerul Dezvoltării, și în cele din urmă a fost reziliat contractul.

Terenul, în suprafața totală de 5.722 mp, aferent proiectului derulat de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în colaborare cu Municipiul Constanța, a fost dat în folosință gratuită agenției, pe durata execuției. Amintim că în anii anteriori au fost demarate, de către ANL, lucrările pentru edificarea a cinci tronsoane de locuințe pentru tineri, în vederea închirierii, în zona Palazu Mare. Lucrările nu a fost finalizate nici până acum, deşi au început în 2004. Ele au rămas la stadiul de fundație ori în diferite alte faze de execuție pentru patru din cele cinci tronsoane prevăzute în proiect.

Aceeași soartă pare că o are și proiectul iniţiat în 2020. De trei ani nu s-a mai întâmplat nimic, iar anul trecut Primăria Constanța a trimis o adresă către Ministerul Dezvoltării, pentru rezilierea contractului cu cei de la Agenția Națională pentru Locuințe. În luna februarie reprezentanții administrației locale au precizat că nu primiseră nici un răspuns. Ei bine, nici acum Ministerul Dezvoltării nu a dat curs solicitărilor Primăriei Constanța. „Lucrările la cele cinci blocuri nu încep din cauza lipsei fondurilor, probabil. Am făcut mai multe adrese către cei de la Ministerul Dezvoltării, însă până acum nu am primit nici un răspuns”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța

Cei de la ANL trebuiau să se ocupe de proiectarea și execuția lucrărilor, iar Municipalitatea, de obținerea avizelor și autorizațiilor.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.