Pot demara lucrările de reabilitare a blocului care a ars în Km 4-5, pe Prelungirea Grindeanu

0
481

Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare a blocului de pe Prelungirea Grindeanu, distrus de un incendiu, în data de 16 decembrie 2021.

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, 250 de persoane au fost evacuate din locuințele lor, dintr-un bloc de pe strada Nicolae Grindeanu nr. 6, din Km 4-5 din Constanța. Izbucnise un incendiu în parcarea de la subsolul imobilului, care s-a extins imediat.

Imobilul a fost grav afectat și șapte adulți și doi minori au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Au fost avariate 36 de autoturisme (25 arzând în totalitate) și 35 de apartamente au fost afectate. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces.

Vineri, 26 mai a.c., Primăria Constanța a eliberat, Asociației de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu nr. 6, autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare a blocului distrus de incendiu.

Documentul vizează consolidarea imobilului, a fațadei, refacerea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, a instalației electrice, expuse incendiului – lucrări ce se vor realiza în regim de urgență, conform art. 7, alin. 10, 16 și 20^7 din Legea nr. 50/1991, cu modificările și completările ulterioare, și a Notei de constatare și oportunități întocmită de Radu Coțofană.

Autorizația de construire este valabilă 24 de luni.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.