O femeie din Tulcea, condamnată pentru că a prezentat, în aeroport, rezultatul unui test COVID fals

0
1927

O femeie din Tulcea a fost condamnată la 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de uz de fals. Decizia nu a fost definitivă, iar apelul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, termenul fiind stabilit pentru data de 12.10.2023.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a fost trimisă în judecată inculpata în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt, că femeia din Tulcea, la data de 12.08.2021, a prezentat lucrătorilor din cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu buletinul de analize din data 11.08.20221, aparent emis de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României“ din Timişoara, pentru a atesta împrejurarea neadevărată că a fost testată PCR şi că rezultatul este negativ.

Astfel, după ce s-a constatat că certificatul era fals, anchetatorii au declanșat cercetările, iar la data de 5.12.2022, aceasta a fost trimisă în judecată pentru uz de fals, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.