Plăcuțele cu mesajul „NU parcați”, montate abuziv pe garduri, au fost îndepărtate pe două străzi

5
13353
Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii locali s-au deplasat pe unele străzi din municipiul Constanța, în zona de case, unde au aplicat sancțiuni din cauza plăcuțelor inscripționate cu mesajul: „NU parcați”, lipite abuziv pe garduri și pe ziduri, în afara ușilor de garaj. Unii dintre locuitorii acestor străzi s-au conformat și le-au îndepărtat. Alții nu, pe considerentul că strada din fața curților lor „le aparține”.

Directorul general al Direcției Poliție Locală Constanța, Ionuț Dumitru, a precizat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că strada este domeniul public și lângă bordură poate parca oricine, dacă nu obturează accesul mașinilor în garaje, cu condiția ca garajele să fie chiar garaje, nu magazii sau ateliere. În aceste condiții, polițiștii locali au luat la pas străzile Dumbrava Roșie și Alexandru cel Bun, acolo unde s-a abuzat de aceste plăcuțe. „Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au efectuat verificări, în urma cărora au fost identificate afișele respective, în consecință au fost dispuse măsuri de sancționare a proprietarilor imobilelor, pentru încălcarea prevederile H.C.L 77/2021 privind îmbunătațirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea Municipiului Constanța. Totodată, vă facem cunoscut faptul că toți proprietarii imobilelor s-au conformat și au înlăturat afișele cu semnificația <<nu parcați>>”.

Daniel ALBU

5 COMENTARII

  1. Si parcarea de la primarie e tot domeniu public. Acolo cum facem? E tot blocat cu bariere cu paznici, pe banii cui? Tot noi platim, tot noi n-avem. Mari conducatori post-comunisti nomenclatoristi.

  2. S-au indepartat marcajele dar mentalitatea va ramane. Parchezi in dreptul unei case pe orice straduta, fara sa ii blochezi accesul, tot va iesi cate unul in poarta sa te puna sa muti masina. Astia sunt la fel ca babele de la parterul blocului, care si-au asumat spatiile verzi din jur. Tot ce atinge lumina in dreptul geamului lor este proprietatea lor…

  3. Cand ve-ți face curat shi nu ve-ți lăsa gunoaie , cand vine iarna shi ninge să veniți la dezăpezit shi când vine primăvara să da-ți cu var bordurile , atunci da din toata inima

  4. Toti locatari de la bloucuri din zona Tomis 2,nu au locuri de parcare in fata bloculurilor si vin sa parcheze pe stradute,vin si parcheaza si pleca si eu care locuiesc la curte nu am unde sa parchez cand vin seara de la serviciu tarziu ,nu am loc in fata curti mele,vi se pare corect?
    Si la 300-400 m de adresa mea sunt locuri de parcare unde poate parca ,dar nu doresc sa faca un abonament sa parcheze pe str Nicolae Iorga,doresc a parcheze in fata unde nu avem loc de acesti indivizi….
    Asa ca,lasa ti cometarile rautacioase la adresa proprietarilor de curti ,ca ,si voi daca ati sta la curte nu cred ca,va convine sa mergetis sa parcati masina la 100 m de lucuinta ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.