Blocurile construite de Maurer în Tomis Plus vor avea săli de sport private la subsol

0
377
sursa foto: Maurer Imobiliare

Maurer Imobiliare intenţionează să modifice proiectul a mai multor blocurilor pe care le construieşte în zona cartierului Tomis Plus din Constanţa. Dezvoltatorul imobiliar vrea acum ca la subsolul a patru imobile să fie amenajate săli de sport care să deservească proprietarii de apartamente. Conform planurilor depuse la Agenţia de Mediu, sălile de sport urmeaă să ocupe o parte din suprafaţa destinată iniţial locurilor de parcare. La sfârșitul lunii iulie a acestui an dezvoltatorul a cerut acordul de mediu, iar acum în etapa de încadrare APM Constanța a anunțat că nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului

Agenția pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Modificare proiect în curs de execuție autorizat cu ac nr.1656/19.11.2018 ”Construire imobile locuințe colective S2+S1+P+9etaje (B5, B6, B7, B8)” prin recompartimentare subsol, schimbare parțială de destinație subsol S1 din parcare în sală de sport, recompartimentări interioare și modificări amenajare parter cu respectarea planșei de reglementări propuse U-04 aferentă HCL nr.23/30.01.2018, cu condiția respectării HCL 113/2017, HCL 28/2018 și HCL nr.532/2018 privind asigurarea locurilor de parcare”, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, strada Milano nr.23.

Prin proiect se propune realizarea unor modificări ale proiectului autorizat astfel: recompartimentarea subsolurilor, schimbarea parțială de destinație subsol S1 din parcare în sală de sport, recompartimentări interioare: modificare poziție și grosimi pereți interiori, în unele apartamente și modificări ale amenajărilor de teren concretizate prin realizarea unei curți de lumină în centrul ansamblului, schimbarea poziției locului de joacă pentru copii și modificarea geometriei aleilor pietonale.

Se propun următoarele lucrări: la nivelul subsolului 1 erau autorizate 134 de locuri de parcare; se propun 101 locuri de parcare și o sală de sport. La nivelul subsolului 2 erau autorizate 102 locuri de parcare; prin reorganizare se vor realiza 108 locuri de parcare. Din punct de vedere al recompartimentărilor, s-au propus modificări minore care nu influențează suprafețele utile ale camerelor.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului, pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 07.10.2020.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.