Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa: “După 20 de ani de PSD, în care acest județ și acest municipiu au fost tratate ca o feudă, am reușit să îi alungăm de la butoane”

0
508

Liberalii au susţinut luni, 28 septembrie, o conferinţă de presă, în cadrul căreia şi-au anunţat victoria: 30 de primării din judeţul Constanţa au devenit „galbene”. Sigur că cea mai importantă reuşită o reprezintă câştigarea Primăriei Municipiului Constanţa sau, probabil că şi mai important: PNL are conducerea Consiliului Judeţean Constanţa.

După 20 de ani de administrație social-democrată, locuitorii județului Constanța au ales ca liberalii să îi reprezinte, la nivel de CJC şi la municipiu, pentru următorii patru ani.

Vergil Chițac a câștigat Primăria Constanța cu 28,48% din voturi, urmat de Stelian Ion (alianța USR-PLUS) care a obținut 24,31%, iar pe al treilea loc se situează Decebal Făgădău (PSD) cu 24,18%.

“După 20 de ani de PSD, în care acest județ și acest municipiu au fost tratate ca o feudă, de subdezvoltare și sărăcie am reușit să îi alungăm de la butoane”, şi-a început discursul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa.

“Este un moment în care această istorie nefastă a Constanței a fost resetată. Este meritul constănțenilor, a candidaților, a Partidului Național Liberal și a echipei de campanie a PNL. Este o muncă care a început cu luni de zile în urmă, cu ceva ani în urmă. În această filială a PNL Constanța, în urmă cu multe luni de zile s-au resetat lucrurile și a fost adusă o nouă echipă de conducere (…) A fost o campanie grea, nu a fost deloc simplu, dar cel mai complicat lucru este faptul că am avut doi adversari politici care au coabitat împreună, Partidul Social Democrat, reprezentat de Felix Stroe și Decebal Făgădău și Stelian Ion pe partea cealaltă și îmi asum aceste vorbe și când vorbesc de Stelian Ion nu mă refer la USR, pentru că doar el a luat decizia să facă aceste compromisuri, lui îi aparține decizia politică de a-și coordona strategia de campanie împreună cu PSD la Constanța”, a spus Huţucă.

Tot președintele PNL Constanța a susținut că, în ceea ce privește formarea majorității în Consiliul Local Constanța cu USR-PLUS, reprezentanții alianței trebuie să aibă în vedere interesul cetățenilor și să nu se poziționeze în opoziție pentru următoarele alegeri, în speță cele parlamentare din data de 6 decembrie a anului curent.

Primarul ales, Vergil Chițac a declarat, în cadrul aceleaşi conferinţe: “Eu o să fiu mai pragmatic în sensul în care voi discuta despre cum vedem noi abordarea din perspectiva politică a plenului majorității în Consiliul Local și a conducerii primăriei. Am anunțat și în cadrul campaniei electorale că o colaborare cu PSD este exclusă. Este discutabilă o distribuire a mandatelor 11 PNL, 9 USR și 7 PSD. Este dezirabilă o colaborare cu USR pentru a crea o majoritate. O să îi chemăm pe colegii de la USR-PLUS la masă plecând de la programul nostru de guvernare locală, vin și aceștia cu proiectele lor, pentru că și ei au fost votați de constănțeni, îmi imaginez tot pentru proiecte. Sigur, în acest context se vor purta discuții și pentru distribuirea de posturi, atribuții”.

În ceea ce-l priveşte, președintele ales al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, reiterat că o alianță cu PSD, fie la CLM sau CJC, este exclusă: “Vorbim astăzi de o istorie a PSD care timp de 20 de ani a distrus acest județ și este foarte importat pentru noi ca de mâine să dezbatem ideile și proiectele noastre pentru bunăstarea constânțenilor care au nevoie de atragerea de fonduri, de dezvoltarea acestui județ. Sigur, lucrurile acestea se regăsesc în programul nostru de guvernare (…) O alianță cu PSD nici nu intră în discuție, orice alt partid este binevenit la discuții pentru colaborare”.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.