Mohammad Murad cere reluarea alegerilor la Mangalia, pe motiv că alegătorii au fost influenţaţi de zvonul arestării sale. Să nu uităm că românii au votat candidaţi arestaţi “pe bune” sau candidaţi decedaţi înainte de vot

1
1673

Alegerile s-au încheiat, dar există câteva localităţi unde candidaţii nu acceptă rezultatul; este şi cazul Mangaliei, acolo unde s-a desfăşurat una dintre cele mai urâte campanii electorale din ţară. Principalii contracandidaţi, Cristian Radu şi Mohammad Murad, s-au atacat cu toate forţele. Totul a culminat în ziua alegerilor, când, în baza unor informaţii, Poliţia a oprit în trafic o maşină în care se aflau două persoane din echipa de campanie a lui Mohammad Murad. Din partea echipei lui Cristian Radu au început să circule, imediat, zvonuri cum că Mohammad Murad a fost reţinut. În realitate, cele două persoane din maşină au fost conduse la secţie pentru declaraţii, având în vedere că există suspiciuni că respectivii urmau să împartă mită electorală.

De altfel, referitor la incidentul de la Mangalia, IPJ Constanţa a făcut următoarele precizări:“În data de 27 septembrie a.c, în jurul orei 16.30, polițiștii au oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul mașinii, bănuit că ar fi oferit cetățenilor bani și i-ar fi sfătuit pe aceștia să voteze un anumit candidat la alegerile locale. La solicitarea polițiștilor, persoanele în cauză au refuzat să permită controlul autoturismului. La un moment dat, în zonă a venit un alt bărbat, candidat la o primărie din județul Constanța, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției, iar în urma controlului vehiculului în cauză, polițiștii au găsit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 160.000 de lei, precum și materiale de propagandă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor”.

Revenind la şirul evenimentelor, duminică noapte a fost aflat şi rezultatul alegerilor: Radu Cristiam a fost reconfirmat pe funcţia de primar. A doua zi, Mohammad Murad a transmis live pe Facebook nemulţumirea sa şi a acuzat Poliţia că a fost “la comanda” primarului Cristian Radu şi a premierului Ludovic Orban. Mohammad Murad a adăugat că duminică, pentru că a fost împrăştiat zvonul cum că ar fi fost arestat, alegătorii săi ar fi fost descurajaţi şi a pierdut trendul ascendant în privinţa votului. Prin urmare, a cerut reluarea alegerilor.

Dacă la partea cu răspândirea cu rea credinţă a zvonului, de către echipa contracandidatului, are dreptate, la capitolul descurajarea votanţilor ne amintim că românii nu ţin cont de altfel de lucruri. Spre exemplu: Cătălin Cherecheş, aflat în arest într-un dosar de corupţie, era votat în 2016 şi devenea primar la Baia Mare. Cu alte cuvinte, românii, dacă sunt hotărâţi să voteze într-un anumit fel, nu ţin cont nici dacă văd candidatul cu cătuşele pe mâini, darămite dacă aud un zvon! Şi tot ca dovadă că românul nu se „sminteşte” la astfel de veşti, vedem că un candidat a fost ales primar, chiar dacă oamenii ştiau că murise cu puţin timp înainte de vot.  S-a întâmplat la aceste alegeri, pe 27 septembrie 2020, la Deveselu.

Dar, despre cât de urâtă este atmosfera la Mangalia, în ultimele zile, ar mai fi ceva de adăugat: Cozmin Guşă, cel care a venit la Constanţa pentru a anunţa că sprijină candidaţii PSD Decebal Făgădău şi Felix Stroe – de parcă pe constănţeni i-ar fi interesat acest “sprijin” -, a avut ceva de spus şi despre sudul litoralului. Chiar ieri, Cozmin Guşă a distribuit pe Facebook un filmuleţ cu persoane care petreceau, despre care a dat de înţeles că sunt interlopi ai Mangaliei care sărbătoresc victoria lui Cristian Radu.

Alexandra CUCU  

1 COMENTARIU

  1. La Mangalia nu au fost alegeri libere si democratice! A fost teroarea interlopilor si institutiilor de forta: politia si militia locala obediente, sluj ordinar abject in favoarea lui radu cristian, dus la extrem impotriva unui candidat onest si cinstit care a venit sa dea nu sa ia de la Mangalia! Si, lucrul asta i-a speriat de moarte pe cei care invatati cu: ,,inchid ochii si-tind mana” la toate fardelegile facute pe spinarea mangaliotilor si din bugetul local al primariei! Alegerile trebuiesc reluate. Punct.
    Administratia locala, interlopii din Mangalia, ,,afaceristi” stransi ciorchine in jurul lui radu cristian si klika, toti cu tentacolele bine infipte in bugetul primariei, au ,,luptat” din greu sa-si mentina influenta, sa ramana conectati in continuare la bugetul local! Din pacate au si reusit cu sustinerea fatise a politiei, militiei locale si interlopilor care au facut zid in jurul lui radu cristian si au HARTUIT cu mijloace tipic comuniste si mafiote un contracandidat cu reale sanse de a castiga primaria si a ne elibera de klika lui radu cristian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.