Ei sunt foştii primari care revin pe funcţie, după o pauză de un mandat sau două

0
1043

Constănțenii au spus ”DA” schimbării, la alegerile locale din acest an, la fel ca în multe alte localități. Sunt însă, unele orașe și comune, unde oamenii au ales primari din rândul celor care au mai ocupat acest post și care, culmea, au fost schimbați, la un moment dat, pentru alții ”mai buni”.

Unii au vrut schimbarea ”prin reluare”

Așa se face că, de exemplu, pentru Primăria comunei Lumina a fost reales Dumitru Chiru (PSD), cel care a mai avut două mandate, în perioada 2008 – 2016. La ultimele alegeri, cele din 2016, locuitorii din Lumina l-au ales pe Ioan Roman să le fie primar, care, la rândul său, a mai fost primar înaintea lui Chiru, în perioada 2004 – 2008. Și uite așa, cei doi își atribuie, cu schimbul, ”rolul” de primar. Şi la Independenţa a revenit primar Cristea Gâscan (PSD).

O situație asemănătoare întâlnim în comuna Cobadin. După două mandate de primar, în perioada 2008 -2016, la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, locuitorii comunei Cobadin l-au reales pe Cristian Telehoi (PSD), asta după ce, ca și în cazul comunei Lumina, între 2016 – 2020, primăria a fost condusă de un liberal: Cornel Cocoș.

Și locuitorii orașului Murfatlar l-au reales pentru funcția de primar pe George Cojocaru, cel care a mai ocupat această funcție în perioada 2008 – 2012.

Și Cati Hristu a fost reales pentru un nou mandat, la Cogealac, acolo unde a mai avut un mandat, între 2008 – 2012, din partea PNȚCD. De această dată a candidat din partea PSD.

Alții au votat pentru continuitate

Există și primării unde oamenii au votat pentru continuitate. De exemplu, la Primăria orașului Ovidiu s-a întâmplat un lucru în premieră pentru această comunitate: primarul George Scupra a fost ales pentru al treilea mandat, în condițiile în care nici un primar din acest oraș nu a avut trei mandate consecutive. Așadar, oamenii l-au votat pe Scupra pentru următorii patru ani.

La Valu lui Traian şi 23 August au fost realeşi Florin Mitroi, respectiv Mugur Mitrana – ajunşi deja la 5 mandate fiecare.

Și la Poarta Albă, oamenii au ales continuitatea. Astfel, liberalul Vasile Delicoti a fost votat pentru cel de-al patrulea mandat de primar.

Iar lista de exemple poate continua. Interesantă este şi situaţia din localitatea Grădina, unde Gabriela Iacobici a fost singura candidată (PSD). Liberalii constănţeni au comentat că nimeni din comunitate nu doreşte să candideze împotriva primăriţei pentru că “le e teamă”.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.